Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: CO2 w 25l  (Przeczytany 1686 razy)
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« : Czerwiec 06, 2006, 23:14:16 »

Rozważam własnie zakupienie co2 w takim sprayu. Czy moze mi ktoś powiedzieć tak mniej więcej, jak go stosować (i czy w ogóle) w takim małym akwarium?

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 06, 2006, 23:38:19 »

Jakie masz oświetlenie ? Stosowanie CO2 w akwarium ze zbyt słabym oświetleniem mija sie z celem, chyba że ma za zadanie obniżyć pH. Ważna jest również TWW, przy zbyt wysokiej to na nic.
Kupno takiej butli mija się z celem, jest mało ekonomiczna, lepiej zrobić bimbrownie i z niej napełniać dzwon(w taki sam sposób podaje się CO2 z tej butli) lub rozpuszczać za pomocą jakiegoś dyfuzora.

385 l - dyskowce
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 07, 2006, 07:46:11 »

Ja mam taka butle właśnie. Bimbrowni ani nic tego typu miec nie mogę - brak szafki aby ukryć i wszędobylski kot  Roll Eyes czy cos daje to nie wiem, podaję od niedzieli. Co prawda cabomba rośnie jak dzika, ale nie wiem czy bez CO2 też by nie rosła w takim tempie.
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 07, 2006, 20:50:15 »

Ale podajesz właśnie w takim małym akwa? I jak dużo?

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 07, 2006, 22:07:07 »

Oj sorki, slepota jestem - nie doczytałam że chodzi o 25l. podaję w 112 a raczej podawałam, co za mała butla do takiego litrarzu i jest to bez sensu - podobno...
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: