Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « baktopur direct-opis dzialnia,warte
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: baktopur direct-opis dzialnia,warte  (Przeczytany 2517 razy)
bodzo24
Nowy
*

« : Styczeń 11, 2006, 20:46:53 »

poze ktos juz czytal moje posty,kobita w akwarystycznym powiedziala mi ze jak nie pomaga nic mojej pielegnicy meeka to zebym jej to dał,jakie moga byc skutki i ile dni powinna trwac kapiel
dostalem jakies tabletki biocor tetry zeby uzupelnic dobre bakterie ale kiedy to ?
remol;]
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Styczeń 11, 2006, 21:31:37 »

ale na co dał?nic nie rozumiem bakopur direct jest środkiem przeciw bakteriom oddychającym tlenowo :wink:
bodzo24
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Styczeń 11, 2006, 21:33:44 »

tlumaczylem babie ze ryba sei dziwnie zachowuje jest slaba lekliwa nie je ,chudnie ,i cholera wie co jej jest i przepisala mi baktopur direct i po 3 dniach kazala dac pozyteczne bakterie po uprzedniej wymianie wody
remol;]
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Styczeń 11, 2006, 21:37:27 »

dobrze ale czy są jakieś inne objawy zewnętrze np. krobki czy coś w tym stylu bo narazie to pasuje mi na infekcje bakteryjną a jeśli to ona to dobrze ci "baba"poleciła (tylko po co te bakterie,moim zdaniem rób tak jak każą na okładce leku)Smiley
bodzo24
Nowy
*

odp
« Odpowiedz #4 : Styczeń 11, 2006, 21:42:48 »

no potem te bakterei ponoc po to ze baktopur direct zabije wszystkie bakterei takze te dobre i zeby uzupelnic po 3 dniach,cfzyli podmienie wode i dam to
remol;]
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Styczeń 11, 2006, 21:45:32 »

dobrze możesz dać ale po zakończeniu kuracji a czy twoja rybka jest zdrowa(wątpie rzeby horoba ustąpiła po 3 dniach)Jak rybka będzie zdrowa i skończysz kuracje to podmień ok 80procęt wody i wtedy daj bakterie
bodzo24
Nowy
*

odp
« Odpowiedz #6 : Styczeń 11, 2006, 21:47:11 »

a ile taka kuracja powinna trwac ? czy zbyt dlugo ryby bez tych dobrych bakterii moga zyc ?zeby nie bylo tak ze wylecze jedna a padnie mi reszta ryb Smiley
remol;]
Bywalec

« Odpowiedz #7 : Styczeń 11, 2006, 21:49:37 »

te dobre bakterie to przedewszystkim są w filtrze i odpowiedają za oczyszczanie wody(w pewnym sensie)kuracje je bym zastosował na 5-7dni no chyba żę inaczej pisze na etykiecie leku :wink:
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: