Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: kryptkokoryna  (Przeczytany 1277 razy)
Yawaw
Zainteresowany
**

« : Grudzień 28, 2005, 16:16:54 »

około miesiąc temu kupiłem w sklepie zoologicznym średnią kryptokoryne. Wszystko jest ok. roślina cały czas rośnie ale chciałbym jakos uzyskac zaszczepki zeby bylo tych roślin więcej w moim akwa. co mam zrobiec zeby uzyskac zaszczepki?Huh :shock:  POMOCY
kafarski
Gość
« Odpowiedz #1 : Grudzień 28, 2005, 16:45:35 »

moim zdaniem czekaj cierpliwie, miesiac to malo. jesli masz nawoz w plynie to wstrzykuj go w korzenie roslinki - zawsze pomoze :wink:  jesli bedzie miala wiecej lisci mozesz sprobowac podzielic krzak na kilka czesci. jaka kryptokoryne masz?
Yawaw
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Grudzień 28, 2005, 17:00:21 »

dokladnie nie wiem ale napewno nie wenta. jest podobna ale ma bardziej zielone lisce. poszukam na allegro zdiecia i zamieszcze tu. a jak zamiescic tu wogle zdiecie?
eBonifacy
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Grudzień 28, 2005, 20:21:42 »

Proponuje przeczekać, zobaczysz, że za pewien w czas w jej otoczeniu pojawią się małe krzaczki. Jeśli masz małą tą roślinkę to musisz trochę zaczekać, dopiero jak osiągnie odpowiednią wielkość zacznie wypuszczać pod żwirem łodygi z których zaczną wyrastać małe roślinki. Jeśli roślinka się dobrze przyjeła (piszesz że ładnie rośnie) to lada dzień może się coś pojawi. Wszystkie moje próby dzielenia krzaczków nic nie dały, nie chodzi tu tylko o kryptokorynę.
Cierpliwość jest wskazana dla akwarysty, mam piękną żabenicę, która dopiero po pół roku wypuściła pęda, z którego wyrosły małe żabenice, jest ich już 5. Smiley
remol;]
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Grudzień 30, 2005, 13:10:07 »

albo jak ci podrośnie to możesz rozdzielić darń (u kryptokoryn też tak można) Smiley
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: