Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: prosba o pomoc  (Przeczytany 1298 razy)
tetr1s
Nowy
*

« : Listopad 10, 2005, 11:37:54 »

jako ze jestem tu nowy to najpierw przywitam sie
czesc wszystkim
a teraz do rzeczy, dostalem akwarium (od 100 do 130l na oko) razem z calym sprzetam, rybkami, roslinami itp i mam maly problem, a mianowicie musze je u siebie na nowo "zlozyc"
moze najpierw napisze jak wczesniej wygladalo
rybki: 7 skalararow, 2 neony, mieczyk, glonojad, zabka Smiley i jelsi dobrze rozpoznalem to pielegnica ramireza ktora odlowilem do innego zbiornika bo po wrzuceniu do moich mieczykow i kiryskow zaczela je gonic Sad
rosliny: 4-5 gat. ktore postaram sie rozpoznac i napisac co to za rosliny a jak nie to wrzuce tu zdjecia
i teraz chcialbym sie dowiedziec jak stworzyc dobre warunki dla tych rybek, co powinienem robic a czego unikac
wszystkie sugestie mile widziane
z gory dziekuje i przepraszam jesli nie ten dzial lub jezeli byl gdzies podobny temat a ja zasmiecam forum
Bonzo
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Listopad 10, 2005, 12:22:14 »

po pierwsze zmierz dokladnie objetosc swojego akwa (dłxwysxszer)
po drugie obsady nie masz za fajnej. troche pomieszana. i 7 skalarów to za duzo jak na takie akwa. a neonki zyja w stadzie. mozesz jakos wymienic te rybki?? poza tym akwarium musi dojrzec. to znaczy po zalaniu akwa ma normalnie wynkcjonowac jednak nalezy odczekaz z wpuszczeniem rybek.

60l- ogólne
220l-in progress
tetr1s
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Listopad 10, 2005, 23:52:02 »

wymienic nie mam jak rybek ale mam w sumie razem 4 akwaria jedno to, drugie okolo 50-60l w ktory teraz sa rybki (2/5 wody jest ze starego zbiornika w ktorym zyly) 3 gdzies 40l i 4 20l w ktorym jest czesc roslin wiec moge jak cos przelzyc czesc rybek do innego
tamto akwarium ma wymiary 109na32na40 i bedzie urzadzone dopiero gdzies w niedziele, do tego czasu chcialbym zebrac najbardziej potrzbne informacje
jesli moglbys mi pomoc rto bylbym Ci wdzieczny
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: