Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « co zamiast zbrojnika niebieskiego?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: co zamiast zbrojnika niebieskiego?  (Przeczytany 1413 razy)
mila
Stały użytkownik

« : Listopad 05, 2005, 12:16:08 »

Witam!!
Mam akwa 150l i obecnie mam tam 2 glonojady zbrojniki niebieskie. Wczoraj zdechła mi 1 samiczka i to dosyć spora, miała ok. 8 cm gdy ją kupiłam, ale u mnie była jakiś miesiąc. Nie iwem czemu zdechła.
Temp. 27*   parametrów nie mierze
chciałabym jakieś inne ryby zamiast tych glonków
kiryski mam już
zastanawiam się nad kosiarkami i otoskami, ale nigdzie nie mogę ich znaleźć.
co mogłoby być jeszcze?

150l
4mieczyki,
2 molinezje szerokopłetwe,
2 zmienniaki wielobarwne
2 skalary,
2 kiryski spiżowe,2albinosy
2pekolcje
10,5l kotnik
Leloo
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Listopad 05, 2005, 13:18:17 »

moze zdechal bo za zadko podmienialas wode?? ale mniejsza  o to... a zamiast zbrojnikow kupilbym ze 2 kosiary i stadko otoskow okolo 6-8 super rybcie:) sam w akwa mam 5 jeszcze planuje dokupic... a zeczywiscei w zoologicznych sa nie zawsze... ale posuzkja w necei chociazby tutaj na forum mloze ktos bedzie mail na zbyciu:) i to by bylo chyba na tyle pozdrawiam:)

112; i kotnik 12l
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Listopad 05, 2005, 13:42:32 »

Kosiarki są stadne. Poza tym dziwne, że nie możesz ich dostać w Szczecinie, bo np. u Niedzielskich przeważnie są po 3-3.50. Ja ci jednak polecam pekolcje - peckoltia vittata. Podobne do zbrojnika niebieskiego, ale znacznie piękniejsze. W zasadzie można sprowadzić na zamówienie, bo jak na razie widziałem je jedynie w jednym sklepie w Szecinie po 20 zł (mi sprowadził kto inny po 12 zł), w którym zresztą i tak nie polecam nic kupować.
mila
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Listopad 05, 2005, 13:47:55 »

mdramski
tylkoże U Niedzielskich, czy jakimkolwiek innym markecie wolę nic nie kopować. Nie dość,że drogo to jeszcze chore.

150l
4mieczyki,
2 molinezje szerokopłetwe,
2 zmienniaki wielobarwne
2 skalary,
2 kiryski spiżowe,2albinosy
2pekolcje
10,5l kotnik
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Listopad 05, 2005, 13:48:05 »

No, na ceny nie poradzisz. A pekolcje - popytaj się sprzedawców w sklepach (oczywiście nie u Niedzielskich - mi za nie proponowali 80 zł  :lol: ).

Prawda, że piękna ? Fotka pochodzi z petsforum.com
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: