Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Tajemniczy obcy  (Przeczytany 4659 razy)
Paweł
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Listopad 28, 2005, 19:45:03 »

Jest juz po dwóch dniach lepiej, białe kropki prawie zgineły, ale jeszcze troszkę widać jakby pozostałości po nich, jeszcze do końca tygodnia potrzymam akwarium w tej soli i przy podwyższonej temperaturze.
kafarski
Gość
« Odpowiedz #16 : Listopad 28, 2005, 21:02:08 »

ja  dopiero po tygodniu pozbyłem się kropek, ale nie u wszystkich ryb siedziały tak długo. nie możesz obniżyć żeby kulorzęsek nie zaatakował powtórnie. powodzenia.
Paweł
Stały użytkownik

« Odpowiedz #17 : Grudzień 03, 2005, 11:07:22 »

U mnie jutro minie właśnie tydzień, i na moim skalarku część kropek zniknęło, ale jeszcze widać małe kropeczki, jakby ślady po tych kropkach,
postaram się jeszcze kilka dni potrzymać podwyzszona temperaturę, pytanie czy dorzucić jeszcze soli czy nie?
kafarski
Gość
« Odpowiedz #18 : Grudzień 03, 2005, 13:21:48 »

jeśli robiłeś podmianę w międzyczasie to możesz dorzucić ,ale jeśli nie to lepiej nie przesadzić.
Paweł
Stały użytkownik

« Odpowiedz #19 : Grudzień 04, 2005, 16:20:32 »

Jeszcze nie robiłem podmiany, chce ja zrobić po zakończeniu kuracji.
Tyle tylko że przy tak wysokiej temperaturze nie wytrzymują krewetki, 2 mi padły. No ale albo ratowanie rybek albo krewetki. Wciąż na skalarku widać jedną kropkę malutką, ale nie chce zniknąć mimo, że to już minął tydzień.
Paweł
Stały użytkownik

« Odpowiedz #20 : Grudzień 09, 2005, 15:21:26 »

Dzięki za pomoc!!!
Moje rybcie juz zdrowe, temperaturę obnizyłem, a zauważyłem też że po wlaniu soli filtr zaczął lepiej chodzic czyżby sól wyżarła trochę syfu.
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
Stały użytkownik

« Odpowiedz #21 : Grudzień 19, 2005, 09:48:20 »

I nagle gdy juz wydawało się że wszystko jest ok, to nie wiem co się stało ale skalar  ma normalnie diurę w głowie nad pyskiem, wygjąda to strasznie, jakby mu inny skalar wydziobał tą dziurę, oddycha szybko generalnie niezbyt dobrze wygląda, chyba już po nim. Może te france rozwijały mu się pod skórą i teraz wszystko się rozpadło?
Co to jest?
Pomocy?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: