Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Biotopy « Azja « Crossocheilus siamensis (KOSIARKA)
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Crossocheilus siamensis (KOSIARKA)  (Przeczytany 3043 razy)
Marek Robert
Nowy
*

« : Maj 03, 2005, 08:22:43 »

Wcześniej na forum przeczytałem, że kosiarki to bardzo pożyteczne rybki. Postanowiłem, że je kupię (3 szt. na 100 litrów). Niestety w moim zbiorniku "wykosiły" niemal całą Kabombę (górne pąki). Pozostałe rośliny mają się narazie dobrze. Czy można temu zapobieć, ponieważ dzieło zniszczenia robi się coraz większe - a są u mnie od 1.05 br.   :!:
A może nie słusznie podejrzewam kosiarki, bo dzień wcześniej dla towarzystwa 1 glonojada syjamskiego kupiłem dwa następne - po dobie pobytu, nic się nie wydarzyło, dopiero kosiarki ...  :evil:

Z poważaniem
Beton
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Maj 03, 2005, 10:05:51 »

Ja mam Kabomby jak i kosiarki ponad rok razem i jeszcze nigdy kosiarka nawet nie spojrzala sie na jej listki! One zjadala tylko glony porastajace inne roslinki.
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #2 : Maj 03, 2005, 11:32:02 »

Kosiarki u mnie wcinają jedynie mech jawajski i zdarza im się podjeść rogatka jak nie dostaną tabletek spirulinowych.
PS: Glonojady syjamskie trzyma się pojedynczo – dorosłe ryby nie tolerują się wzajemnie.

mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Maj 04, 2005, 07:50:49 »

Dziwne, moje kosiarki nie zniszczyły mi nawet mchu jawajskiego, ale spotkałem się z problemem, że go wcinają. Co do kabomby - to bardziej mnie dziwi.
Oggy
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Maj 07, 2005, 19:55:50 »

Glonojad syjamski na pewno tego nie zrobił, a kosiarki być moze czują niedostatek pokarmu i przez to tak robią, chyba że niepasują im również parametry wody czy zbiornik i stały się złośliwe . Przyajmniej mi się tak wydaje. Pozdrawiam

------BLINK 182------
 Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: