Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « jestem tu nowa, mam trudności z doborem obsady
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: jestem tu nowa, mam trudności z doborem obsady  (Przeczytany 1494 razy)
aśka
Nowy
*

« : Październik 03, 2005, 19:34:58 »

witam. Zakładam akwarium 200 l, mam trudności z doborem obsady, podobają mi się neonki, danio. ale też welony - złote rybki. Boję się jednak że wszystko mi wyżrą- mniejsze rybki i roślinki. Dać sobie spokój z welonkami ? czy można próbować ?
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Październik 03, 2005, 19:40:44 »

Żaloż sobie akwarium z samymi welonkami. Jakies 6-8szt. welonków byłoby ok Smiley

Neonki i dania do welonów nie pasują.

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
meeka1
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Październik 03, 2005, 20:24:57 »

dobrze kolega radzi albo same welonki albo wcale ja mam jednego iłobuz ciagle zjada mi wszystkie roslinki jakie sie tylko u niego pojawia pozatym pamietaj ze welony strasznie zanieczyszczaja wode
aśka
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Październik 03, 2005, 23:13:34 »

dzięki za podpowiedź. a gdybym zdecydowała się jednak na neonki to co do nich mogłabym dołączyć ? Jakie roślinki były by dobre dla początkującej ? Z góry dziękuję za podpowiedzi.
meeka1
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Październik 04, 2005, 09:47:39 »

z roslinek śmiało można polecić ci kryptokoryne lub inaczej nazywana jest też zwartką, nadwódki też nie powinny sprawić ci kłopotu z rośnięciem i moze też byc nurzaniec , moczarka do neonków z rybek polecam wziąść sobie rozbory klinowe wymagania podobne i tak jak neonki lubia byc w stadzie powiedzmy min 6 sztuk razem z neonkami prezentują sie bardzo ładnie
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: