Madzia
Nowy

|
 |
« : Listopad 04, 2005, 14:56:48 » |
|
Planuje zmienic akwarium na wieksze w okresie swiat ( wiem, jeszcze troche czasu do tego, ale musze uzbierac fundusze... Czytalam gdzies, ze na 1l wody powinno przypadac najlepiej ok 0,8w, planuje nabyc akwarium 60 litrowe ( wiekszego nie mam gdzie postawic) i oczywiscei chce kupic pokrywe.. problem w tym, ze WSZYSTKIE pokrywy z ktorymi sie zetknelam maja wbudowane miejsce na swietlowke 15w, a to chyba duzo za malo??
Chcialam sie tez dowiedziec Jaki najlepiej kupic filtr? (koniecznie chce z napowietrzaczem..) No najlepiej taki, zeby byl dobry, ale nie puscil mnie z torbami ;-) najlepiej chce na niego przeznaczyc ok 70 zl. czy lepszy jest filtr wewnetrzny, czy kaskadowy?
I jeszcze chcialam sie spytac o akwarium. wiem, ze KULA t tragiczny pomysl,a le chcialam sie spytak o akwaria z profilowana przednia szyba- czy ona rowniez jakos "spacza" widzenie rybki na swiat? czy lepiej kupic cala klasyczne, czy ta przednia profilowana szyba nie robi zbytniej roznicy?
co do obsady, to z roslin chce miec przede wszytskim Eleocharis acicularis, no i mozedo tego Hemianthus callitrichoides "Cuba", Glossostgma elatinoides ( czy jak tosie pisze :-) no i chce jeszcze zrobic "trawniczek" z wglabki... )- czy ktos wie, jakie powinno byc swiatlo i czy wymienione rosliny maja podobne wymagania co do swiatla.. wody..temperatury??... A rybki... Wiec na pewno 3 gupiki (teraz mam i nie bede chciala sie ich pozbywac :-) ) a oprocz tego zastanawialam sie nad dokupieniem parki mieczykow i parki platynek (czy ta obsada bedzie z soba zyla w zgodzie?! no i czy maja podobne wymagania-zalezy mi na tym, zeby wszytskim bylo dobrze ze soba przede wszytskim!) no i jakies otoski czy cos takiego,zeby pozeraly glony, jesli sie takowe pojawia (w ogole najlepiej jakich sobie sprawic glonozercow, zeby glony nie mialy racji bytu)... czy to nie bedzie za duzo jak na takie akwarium?? czy moge jeszcze cos tam "wsadzic" ? :-)
To na razie byloby chyba na tyle. Pozdrawiam cieplo!
|