Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Chory glonojad  (Przeczytany 3669 razy)
ktosiek
Zainteresowany
**

« : Wrzesień 13, 2005, 17:22:03 »

Mam mala odmiane glonojada i chyba mi pada, poruszal sie bardzo rzwawo od poczatku zalozenia akwarium, przysysal sie wszedzie, ale dzisiaj stal sie malo ruchliwy, od paru godzin byl przyssany do jednego miejsca, poruszylem go o odplynal w inne miejsce, ale ciagle sie nie rusza. Pomocy co moge zrobic.
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 13, 2005, 17:44:06 »

kiedy była ostania podmiana wody ? Czy ten glonojad to otosek ??

ktosiek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 13, 2005, 18:02:09 »

Akwarium mam od piatku, wtedy tez nalalem wode a rybki na nastepny dzien. I naprawde nie pamietam jaki to jest glonojad, jest bialy od dolu i czarny na gorze, ma dwie biale plamki na pletwie ogonowej, i jest malutki, kupilem takiego bo w sklepie powiedziano mi ze on jje glony "efektywniej" od takiego duzego.
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 13, 2005, 18:42:10 »

Cytat: ktosiek
Akwarium mam od piatku, wtedy tez nalalem wode a rybki na nastepny dzien.

No i masz prawdopodobną przyczynę jego choroby.

Glonojad - zapewne chodzi o zbrojnika niebieskiego, tak jest w większości wypadków, gdy mówi się o "glonojadzie"
ktosiek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 13, 2005, 18:58:10 »

Ale on nie jest niebieski, opisalem go wyzej, Tylko nie rozumiem dlaczego wszystkie ryby czuja sie bardzo dobrze, a on zachorowal akurat na 4 dzien, mimo tego ze wczesniej brykal po calym akwarium?
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 13, 2005, 19:02:53 »

Zbrojnik niebieski nie jest niebieski Wink To tylko taka nazwa Smiley Ale szczerze mówiąc, wątpię czy jest chory. Przez pierwsze dni poznawał otoczenie. Teraz się uspokoił i stąd zapewne takie jego zachowanie. To raczej jego normalne zachowanie i niepotrzebnie się niepokoisz. Tym niemniej na 100% nie jestem pewien, no ale tak na forum to mało która diagnoza będzie w pełni trafna.
ktosiek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 13, 2005, 20:01:04 »

No to mnie troche uspokoiles, jednak czy o normalne ze juz okolo 4-5 godzin siedzi na ozdobnym kamieniu w tym samym miejscu i co najwyzej sie obracal?
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Wrzesień 13, 2005, 20:45:43 »

Jeżeli poza tym nie ma innych niepokojących objawów, to na razie go poobserwuj. No i dowiedz się co to za gatunek, może masz po prostu złe warunki dla niego.
ktosiek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #8 : Wrzesień 13, 2005, 21:47:58 »

Dobra, poobserwuje i dowiem sie o gatunek, a warunki na pewno sa dla niego dobre, jest nawet mniejszy od neonek a im jest dobrze  Cool
ktosiek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #9 : Wrzesień 14, 2005, 17:44:58 »

Uff juz dzisiaj lepiej, rusza sie zwawo w koncu rusza paszcza  Cheesy
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: