Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « kardynalek z razbora jaka temperatura
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: kardynalek z razbora jaka temperatura  (Przeczytany 3836 razy)
gusiag
Nowy
*

« : Sierpień 17, 2005, 13:49:10 »

mam w akwarium razbory neonki i kardynalki, co zrobic zeby kazdej rybie pasowala temperatura bo z tego co przeczytalam to kardynalek potzebuje wody do 22 stopni max a razbora od 23 do 28 stopni neonki podobnie wiec jak mam ustawic temp??
Kazik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Sierpień 17, 2005, 13:55:52 »

ustaw jakieś 20 stopni a nastempnym razem przed kupnem rybek lepiej o nich więcej poczytaj

Przepraszam wszystkich że nie odpowiadałem na prywatne wiadomości ale nie mogłem przez dłóższy czas wejść na forum
gusiag
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Sierpień 17, 2005, 14:11:19 »

ok ale nie musisz mnie od razu opierdzielac...
Kazik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Sierpień 17, 2005, 14:24:07 »

Co ja :shock:  .Ja tylko piszo co się powinno robić

Przepraszam wszystkich że nie odpowiadałem na prywatne wiadomości ale nie mogłem przez dłóższy czas wejść na forum
gusiag
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Sierpień 17, 2005, 15:31:01 »

ok poprostu sie nie znam na tym,pani w sklepie powiedziala ze do neonek i razbor pasuje kardynalek, specjalnie poprosilam ja o rade a ona powiedziala ze ma w akwarium swoim wszystkie rybki razem jakie ma w sklepie i ze nic im sie nie dzieje zlego, ze ma pelno kardynalkow i neonek i po kilka roznych innych. Dobra nie wazne juz, najbardziej niepokoi mnie to ze moje neonki siedza na dnie w dzien jak maja swiatlo zapalone a jak zgasnie swiatlo to zaczynaja plywac Sad
Kazik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Sierpień 17, 2005, 22:01:33 »

ile masz neonki? Ludzie w zoologach robią rybką obuz np. bojowniki trzymają w kubkach a one powinny być w dużym akwa:evil: . Radami sprzedawców się nie przejmuj bo Ci wykończą rybki. lepiej kup dobrą książkę o akwarystyce

Miły_15
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Sierpień 17, 2005, 22:11:15 »

Dokładnie...zamiast wydawać kasę na wymianę straconych rybek kup książke a kosztować to będzie mniej niż wymiana co chwilę rybek, które już zdechły. Ja nie kupuję książki bo mam masę znajomych akwarystów ( w wieku 25-45 lat  :wink: ) z imponującymi akwariami od 240 do 2400l. A pozatym mam internet i to forum ,z którego dowiedziałem się więcej niż z każdej książki  :wink: .
rob1979
Stały użytkownik

www.zobaczsiebie.pl

« Odpowiedz #7 : Sierpień 17, 2005, 22:12:17 »

Najlepiej byś zrobił gdybyś zdecydował się na kardynałki + neony (pod warunkiem, że to Inneski) bo to zasadniczo rybcie chłodnowodne (20-22st.C). Dlatego rasbory nie bardzo da się tutaj dopasować... Główną przeszkodą są kardynałki dla których temp optymalna to ok 21st.C Neonki natomiast wytrzymają temp 20-25st.C
Zdecyduj się na jakiś zestaw a pozostałe rybcie po prostu oddaj do sklepu - o ile zależy ci na ich dobru...
Jakiej pojemności jest twoje akwa??

profesjonalne sesje zdjęciowe
www.zobaczsiebie.pl
Miły_15
Nowy
*

« Odpowiedz #8 : Sierpień 17, 2005, 22:16:39 »

Nie wiem jak u ciebie ale u mnie u mojego znajomego w sklepie zoologicznym mógłbym oddać rybki żeby się nie męczyły i dostać w zamian inne, które pasowały by do mojego akwa. Popytaj może przyjmą twoje razbroki a dadzą inne rybki pasujące do reszty obsady.
Kazik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #9 : Sierpień 18, 2005, 16:04:55 »

Książka się przydaje u mnie tylko po to żebym mógł sprawdzić wymagania rybek kture kupuje

gusiag
Nowy
*

« Odpowiedz #10 : Sierpień 18, 2005, 19:48:08 »

czemu mam oddawac razbory skoro to kardynalki potrzebuja innej temperatury? dzieki za rade juz nie uwierze ludziom w sklepie
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: