Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: JUWEL - co o tym sądzicie  (Przeczytany 1553 razy)
Darecki
Nowy
*

« : Październik 16, 2005, 15:01:43 »

Mam zamiar od nowa zacząć przygodę z akwarystyką i rozglądam się za odpowiednim zbiornikiem. Zacznę może od tego że często wyjeżdżam i boję się filtrów zewnętrznych tzw kubełków. W wyniku tych obaw zwróciłem uwagę na Juwela, lecz ostatnio zasłyczałem że są kiepsko sklejone i mają kiepskie filtry - w związku z tym mam pytania:
1. jak jest z tym Juwelem?
2. czy filtry zew. tzw kubełki mogą powodować obawy wylania wody z akwarium?
3. oraz generalnie co radzicie w tzw rozsądnych pieniądzach czyli akwa około 150-200l. do powiedzmy 1600zł za komplet ze stolikiem?
mila
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Październik 16, 2005, 16:55:33 »

Ja mam filtr Fluvala i jestem z niego zadowolona

150l
4mieczyki,
2 molinezje szerokopłetwe,
2 zmienniaki wielobarwne
2 skalary,
2 kiryski spiżowe,2albinosy
2pekolcje
10,5l kotnik
kafarski
Gość
« Odpowiedz #2 : Październik 16, 2005, 20:06:50 »

ja mam juwela w środku i jedyny problem z nim ze sie za szybko zapycha syfami i trzeba co tydzień wymieniać watę bo traci przepustowość.
TheMarty
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Październik 21, 2005, 07:55:55 »

Hej,

Co do samego akwarium to niestety nie moge nic powiedziec.
Natomiast jesli chodzi o filtry kubelkowe, to ja mam Eheim Ecco juz od grubo ponad roku i NIC sie nie dzieje.... Czyszcze go mniej wiecej raz na 2 miesiace. Filtr jest szczelnie zamkniety i nie wiem co tam moze sie stac...

TheMarty
-------------------------------------------------
112l zal. 2006. Obsada: molinezje, mieczyki, zalobniczki, neonki inesa, kiryski panda, bocje karlowate, zbrojnik niebieski.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: