|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #15 : Kwiecień 24, 2004, 18:29:55 » |
|
Właśnie nie mogę znaleźć jednego glonojada z wczorajszego zakupu. W akwarium jest zaledwie kilka roślinek, mały korzeń, a glonojad tylko jeden. Są trzy możliwości: zeżarł go bojownik (mało prawdopodobne), wessało go w inny wymiar (również mało prawdopodobne), albo ślepnę (bardziej prawdopodobne). Akwarium raczej opuścić nie mógł, bo jest pokrywa... Może ktoś wie co się dzieje ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sir Michael
|
 |
« Odpowiedz #16 : Kwiecień 24, 2004, 19:23:35 » |
|
U mnie jest taki sam przypadek, ale glonojada nie ma od 2 miesięcy :?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #17 : Kwiecień 24, 2004, 19:28:11 » |
|
spokojnie, nie panikujcie się  Glonojady sa nocnymi rybkami więc ... mój glonek zaczął się "pokazywać" po tygodniu od przybycia do domu 
|
|
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #18 : Kwiecień 24, 2004, 20:29:50 » |
|
Ale moje akwarium dopiero dojrzewa. Jest żwirek, pięć roślinek, mały korzeń. Nie sposób chyba nie zauważyć ryby nawet małej. Poza tym to tylko 60 litrów. Jeden glonojad jest i widać go. Drugiego wcięło... Obsada to jeden bojownik i dwa (jeden ?) glonojady. Nawet nie ma niczego co mogłoby go po prostu pożreć. Żeby chociaż zdechł - znalazłbym wtedy po prostu martwego. A tak był, wróciłem z pracy - nie ma... :?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Przem
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #19 : Kwiecień 24, 2004, 20:35:10 » |
|
Kurde, jak karmić te glonojady? Moje mają po 6 cm i zapadnięte brzuchy. Wczoraj dałem im ugotowaną marchewkę, ale jakoś nie zauważyłem by jej ubyło... Jak przygotować tą marchew? Ile czasu trzeba ją gotować?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #20 : Kwiecień 24, 2004, 21:01:35 » |
|
Znalazł się !!! Wlazł za mocowanie filtra skubany... A już miałem jutro kupować następnego glonojada...
Co do karmienia - również wrzuciłem gotowaną marchewkę, ale na razie się nią nie interesują. W zoologicznym widziałem jak wcinały surowego ogórka. Są też karmy przeznaczone dla tych ryb.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Harpia
|
 |
« Odpowiedz #21 : Kwiecień 24, 2004, 21:31:31 » |
|
Kup saszetke wafelków tetry i wrzuć na początek 2-3 tabletki, bojek też może to jeść.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #22 : Kwiecień 26, 2004, 20:36:57 » |
|
Ja kupiłem pokarm dla ryb dennych i zbrojników firmy SERA. Glonojady wcinają aż miło.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Olo
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #23 : Kwiecień 26, 2004, 22:11:20 » |
|
Sparzony kalafior, to jest to co moj zbrojny i bocje lubieją (jak koń owies)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MARCIN141115
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #24 : Lipiec 21, 2005, 11:33:33 » |
|
mam problem z zbrojnikiem niebieskim mam juz go jakies 3 miesiace i prawie nic nie rosnie ma z jakies 3 cm . dokarmiam go salata itp. aqua 60l.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #25 : Lipiec 21, 2005, 13:16:04 » |
|
Masz korzeń w akwa ? czy w ogóle jakieś drewno ?
Mój S.P. zbojnik niebieski w nieobecności korzenia rosł bardzo wolno, przez rok u mnie dorosł do 7cm. A Dino w obecności drewnianych elementów w akwa w ciagu 3 mies. urosł tyle co Fredek przez rok.
|
|
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
MARCIN141115
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #26 : Lipiec 21, 2005, 14:02:27 » |
|
jest korzeń i kokos
|
|