Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Zakładam 100l akwarium. POMOCY<<???>>>  (Przeczytany 1243 razy)
KrzysztofM1982
Nowy
*

« : Lipiec 20, 2005, 20:29:48 »

Witam
Zakładam ponad 100 litrowe akwarium chyba dokladnie bedzie miec 112litrów. Jestem amatorem i poczytałem juz troche teraz juz co nieco wiem i posiadam odpowiednia wiedze ale prosze was pomóżcie mi.
Akwarium juz mam nie wiem jakie lampy zamontowac jaki rodzaj i ilo watowe najlepsze by były. Jaka grzłke ilo watowa jaki filtr i czy jeden wystarczy. Najlepiej bym prosil o pomoc osoby które maja podobnej wielkości akwarium rzeby mi pomogły bo cieżko zaczać posiadając tylko wiedze książkową i internetową. Prosze was o pomoc kiedyś być może to ja wam w czymś pomoge. Akwarium bedzie posiadało troche roślin ale nie za dużo a wiec prosze o pomoc co byście mi zaproponowali i napiszczie czy testujecie wode tymi testerami na ph, gh, kh
DZIEKUJE BARDZO WSZYSTKIM
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Lipiec 21, 2005, 07:04:07 »

Moj syn ma takie akwarium - 112l. oswietlenie standard, tj. dwie rury po 18W. jedna z nich to philips aquarelle, a druga grolux sylvani. pokrywa od srodka wyklejona folia aluminiowa. Filtry ma dwa. Wewnatrzny jako mechaniczny fan2 i zewnatrzny fluval204. Ma troche roslin. Dozuje CO2 z zestawu hagena nutrafin i rosliny ladnie rosna. Nawozy dla roslin to PGC i TMG. Grzalka hagena 100W. To tyle podstawowych informacji.

pozdrawiam
asmi
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: