Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Paletki a środki na komary  (Przeczytany 4694 razy)
kapitanclaw
Nowy
*

« : Czerwiec 20, 2013, 20:08:55 »

Witam, zastanawiam się, czy środki na komary typu BROS, takie które włącza się do prądu na całą noc szkodzą paletkom? Kupiłam nawet takie łagodniejsze, stosowane w pokojach z małymi dziećmi, są jakieś przeciwwskazania by używać je w pomieszczeniu z akwarium z napowietrzaczem?
intros16
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 21, 2013, 22:14:27 »

Teoretycznie, nie powinno się używać tego typu rzeczy w pomieszczeniu gdzie jest akwarium ,a to jest takie urządzenie które wydziela zapach ,czy wysyła jakieś impusly elektryczne??
vento
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 22, 2013, 04:43:53 »

Ja stosuję podobne środki na komary w pomieszczeniu z kilkoma otwartymi akwariami, w których pływają ryby i bardzo delikatne odmian krewetek. Jedynie uchylam okna na całą noc.
Z moich doświadczeń wynika, że takie środki nie mają wpływu na życie w akwariach.

badrass
Bywalec

Mówi sie trudno i płynie sie dalej...

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 22, 2013, 20:49:40 »

Będąc dziś w sklepie z ciekawości oglądałem urządzenie elektryczne przeciw owadom i na opakowaniu stało jak byk: szkodzi organizmom wodnym!

Było.... wiele baniaków ale najbardziej tęsknię do tego pierwszego, gdzie nie miałem żadnych doswiadczeń, a każdy nowy listek zielska cieszył, aż serducho kołatało.
iro1979
Znawca nieznany
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 22, 2013, 21:36:23 »

To raczej chodzi o to by utylizować odpowiednio zużyte rzeczy tego typu.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: