O ile pamiętam, Twoja konstrukcja Mrs to po części samoróbka i miejsca na wkłady filtracyjne jest w niej sporo. Trochę tu mało miejsca... choć autor filmu napchał tam jakiegoś węgla. Widziałem tez identyczny zbiornik z oryginalną pokrywą, ale o dużo mniejszym litrażu-do komory filtra mieści się tam gąbka wielkości mojego prefiltra zakładanego na rurę ssącą. Jednak kłócił się nie będę - Damianzgierz może zainwestować zawsze 2zł w worek ceramiki i sprawdzić jak połączenie gąbki i ceramiki będzie się sprawdzało.
Po co się kłócić jeśli można zapytać – zatem,
Damianzgierz czy możesz podać pojemność swojego filtra? A jeśli nie wiesz, podaj długość tej rynny, jej szerokość i wysokość.
Ja sugerowałem się zdjęciami bo łopatologicznie tego zestawu nie poznałem, więc bardziej odnosiłem się do samego rozwiązania konstrukcyjnego niż do tego konkretnego modelu. Na zdjęciu sama konstrukcja względem litrażu nie była taka znów mała – 7 litrów (jak u mnie) na pewno tam nie będzie, ale pojemność wystarczająca do zmielenia wody w takim zbiorniku powinna wystarczyć.
No i jeszcze słowo do autora wątku. Kupując prefiltr na rurę ssącą, zwróć uwagę na jej porowatość. Jak dla mnie, im mniejsza tym lepsza. Duże pory będą przepuszczać większe zanieczyszczenia mechaniczne co wiązać się będzie z częstym czyszczeniem głowicy, a jej rozebranie w zalanym zbiorniku to już nie taka prosta i przyjemna sprawa.
Trochę mnie nie było, bo jestem na etapie kupowania mieszkania, co pochłania cały mój czas i jeszcze więcej nerwów... ale powoli będę wracał

Sorry za off top.
Przerabiałem to kilka lat temu, więc coś o tym wiem.
Poszukiwanie mieszkania pochłania niestety nie tylko czas, ale przede wszystkim $

Powodzenia w poszukiwaniu wymarzonego M.
Zdradzisz jakiej wielkości będzie mieszkanko?