Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pomocy!  (Przeczytany 1689 razy)
konny1234
Nowy
*

« : Listopad 01, 2012, 20:30:43 »

Już całkiem długo mam moją Welonkę i trzymam ją w kuli... Zawsze czuła się dobrze, ale teraz jest z nią naprawdę źle!  Cry

(i jeszcze jedno: nie jestem profesjonalnym hodowcą dlatego proszę o pomoc!!)

Leży sobie na dnie i w ogóle się nie rusza (lecz członkowie mojej rodziny sądzą że się rusza, więc może jest jeszcze szansa)
Zauważyłem że już od paru dni zanurzała się na dno, ale myślałem że to jej minie (bo dużo czasu spędzała na powierzchni)...

Już od niecałego miesiąca na ściankach (zaraz nad powierzchnią wody) kuli i na wystającej części (sztucznej) roślinki pojawiał się dziwny biały osad...
Już wcześniej miałem zapytać kogoś czemu tak się dzieje, ale ciągły brak czasu...  Sad

Niewiem czy ma to może związek z tabletkami utleniającymi jakie jej dostarczam... Ostatnie które kupiłem rozpuszczały się dość dziwnie (trochę inaczej niż wcześniejsze), a po jakimś czasie (już prawie rozpuszczone) wypływały na powierzchnię.  Huh
Może to ja niezrozumiale poprosiłem sprzedawczynię i dała mi jakieś inne tabletki? A może ona po prostu się pomyliła?   Cry  Undecided

Proszę o pomoc! Najlepiej jak najszybszą, może jeszcze ją uratujemy...
nikodem0
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Listopad 01, 2012, 20:39:04 »

Wątpie  w uratowonie  rybki . Kiedy  ostatni raz zmieniałeś wode w kuli?
pozdrawiam
konny1234
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Listopad 01, 2012, 20:46:48 »

To może chociaż zna ktoś przyczynę?  Huh

Wodę wymieniam nie za często... Ale na początku kiedy była kupiona to naprawdę bardzo żadko się wymianiało, i wszystko bylo OK
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2012, 20:48:26 wysłane przez konny1234 » Zapisane
nikodem0
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Listopad 01, 2012, 20:51:29 »

przyczyną  jest to  że trzymasz  rybke  w kuli  nie natleniając wody a ni jej  filtrując , każdy początkujący  wie , że ryby potrzebują przestszeni do pływania jedyne  co możesz zrobić to podmień wode o połowe i kup  akwarium filtr i żywe roślinki , a  w  kule  wsać kwiatki.
pozdrawiam
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Listopad 01, 2012, 21:04:52 »

A ja mam jedną radę zmień hobby na inne.

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: