Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: co to za robal ? - zdjęcia  (Przeczytany 3282 razy)
lwica79
Super aktywny

« : Czerwiec 23, 2012, 14:10:38 »

Hoduję doniczkowce dla rybek i między innymi do hodowli wrzuciłam kiedyś dwie młode dżdżowniczki. Wiem że dżdżownice się rozmnożyły, bo co jakiś czas łapię małe i skarmiam Paletki. Dzisiaj jednak znalazłam robala którego wcześniej nie widziałam- wygląda jak dżdżownica, porusza się jak ona, ale jest pasiasty..  czy to jakaś odmiana pierścienicy? Jeśli tak to jaka? Czy nie jest jakaś trująca? Zapewne jej potomstwem również karmię rybki a nie chciała bym ich potruć.

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2012, 14:31:30 wysłane przez lwica79 » Zapisane

iroslaw
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 23, 2012, 15:19:57 »

Mi to wygląda na dżdżownice które przerabiają odpady organiczne na kompost - mogę się mylić - trujące nie są . Mogłaś kliknąć zdjęcie np. z pudełkiem zapałek żeby mieć jakieś odniesienie co do wielkości .
wiedzmin22
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 23, 2012, 16:06:49 »

To jest dendrobena. Smialo mozesz dawac.

126 litrów (tarliskowe dla zbrojników niebieskich i neonów)

zbrojniki:
- samiec 10 cm
- 2x samica 8 cm i 7 cm
- neon czerwony 20 sztuk

200 litrów (w trakcie dodawania roslinności):

- 40 małych zbrojników 3 cm długości
- 60 neonów (narybek)
Przemol
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 26, 2012, 22:38:15 »

Dokładnie- to dendrobena (jestem wędkarzem więc od razu poznałem:)). Zawodnik bardzo żywotny i trwały. Nie wiem jak to z paletkami jest, ale te dżdżownice mają dosyć twardą i grubą skórę, choć to chyba nie powinno stanowić problemu Smiley
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: