Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: zostaly 2 z 4  (Przeczytany 2516 razy)
greg65
Nowy
*

« : Lipiec 04, 2012, 07:16:18 »

kupilem wczoraj 4 amano jedna skonczyla zycie po 2 godzinach od wpuszczenia druga na drugi dzien.Nie widac zeby byly podgryzane woda na 100% dobra tylko mam watpliwosci co do reszty obsady bo tam mam cztery wyrosniete gara rufa (ktore i tak dzis ida do oddania) oraz trzy bocje siatkowe tez dzis znikaja oraz gibicepsa reszta nie powinna byc szkodliwa(neonki, razboru ,otoski). To jaka moze byc przyczyna ze rozstaly sie z tym swiatem?
fr0t
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Lipiec 04, 2012, 20:21:42 »

Sorry - moja pierwsza wypowiedź była bez sensu - źle przeczytałem pytanie.

Skąd wiesz, że woda na 100% dobra? Z tego co wiem te krewetki nie lubią dużych zmian parametrów. Rozumiem, że znalazłeś je martwe na dnie i nic je nie atakowało, podgryzało w tym czasie?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2012, 20:25:13 wysłane przez fr0t » Zapisane

greg65
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Lipiec 06, 2012, 23:43:26 »

testy kropelkowe zooleka troche za wysokie PO4 ale reszta ok. Nie zauwazylem zeby byly poobgryzane
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Lipiec 07, 2012, 08:29:56 »

Napisz jak wpuszczałeś krewetki. Poza tym,  kupowałeś w sklepie i wiozłeś do domu? Teraz często kończy się to śmiercią zwierząt bo woreczek w 10 minut ma temperaturę otoczenia, a  chłodno raczej nie jest, więc jeśli nie zabezpieczyłeś przed nagrzaniem to mogłeś je  już wtedy załatwić albo co najmniej mocno osłabić. 

Przyczyn mogą być setki, nie koniecznie z twojej winy.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: