Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Sawbwa resplendens  (Przeczytany 2644 razy)
panchax
Stały użytkownik

« : Styczeń 31, 2012, 00:00:43 »

mam pytanie dotyczace uklejki nagiej Sawbwa resplendens - wiem wiem troche sie wylamalem z tematow o karpiencach.
kupilem sobie w Slowacji 2 pary - niestety mieli tam tylko 2 samice na jakies 50 chlopa.
jesli ktos je rozmnozyl prosze o jakies sugestie. w necie przeczytalem sprzeczne informacje co do samego tarla . w jednym artykule napisane jest, ze przyklejaja ikre do spodu lisci, inny podaje, ze na mopach sie tra
wiem ze ph powyzej 7 i temp okolo 24( ponoc tyle ma to jezoiro w ktorym zyja te endemiczne rybki)
z gory dzieki

Kris
iroslaw
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Styczeń 31, 2012, 01:16:57 »

Możliwe , że obie wersje są prawdą . Ryba trochę przyppomina naszą słonecznicę i nie mówię tu o wyglądzie .
emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Styczeń 31, 2012, 17:21:52 »

Widzę Panchax, że sprawiłeś sobie kolejną ciekawą rybę.
Miałem je kiedyś, niestety nie udało mi się rozmnożyć, tzn nie miałem ciśnienia na to.
W muzeum przyrody w Drozdowie mają zbiornik z dużą ławica wspomnianych ryb, z tego co mi wiadomo rozmnażały się kilkukrotnie.
Skrobnij maila do nich. Uprzejmi ludzie, pewnie coś doradzą.

http://www.muzeum-drozdowo.pl/

Pośpiech w akwarystyce jest wskazany tylko w
czasie zbierania wody z podłogi

Mój baniaczek
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/240l-korzenie-i-galezie/
panchax
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Luty 01, 2012, 00:15:49 »

dzieki chlopaki za info
iroslaw mam nadzieje ze sie nie wsciekasz za opoznienie - kurcze zimno i zimno...chyba ze na probe cos podesle - jak cos to bedzie moja strata

Kris
iroslaw
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Luty 02, 2012, 16:30:37 »

Nic się nie dzieje . Czekamy za dwa tygodnie myślę że rybska będą już śmigać po akwa.
iroslaw
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Luty 25, 2012, 09:36:29 »

No i co z tymi uklejami ? Gdzieś wyczytałem , że wiele osobników wykazuje cechy samcze w póżnym wieku .
panchax
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Luty 25, 2012, 10:20:58 »

to sa darosle ryby
samiczki nmiejsze - teraz jakos czasu na nie nie mam - plywaja w ogolnym z proporkami

Kris
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: