Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: PIELEGNICE PAWIOOKIE.  (Przeczytany 3738 razy)
BOJOWNIK
Nowy
*

« : Maj 21, 2005, 16:46:36 »

Czesc wam mam maly problem moje pielegnice mam od nidawna mam ich 7 szt maja po 5 cm okolo i dzisiaj zauwazylem jak dwie stoja naprzeciwko siebie i tak jakby sie calowaly chwytaja sie za pyski i tak w kolko czasami obracaja sie ogonkami i machaja bawia sie czy co i jeszcze jedno czy moge do pawiookich dac pielegnice zebry czy nie a jak nie to jaki gatunek pielegnic moze byc z pawiookimi.
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #1 : Maj 21, 2005, 17:01:48 »

WOW!! 7 pawic i jeszcze chcesz coś do nich dokoptować, musisz mieć niezły zbiornik....
Pochwal się
 :!:

Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #2 : Maj 21, 2005, 18:45:02 »

ta jasne
moge sie założyć że ok 100 litrów. Czy mi si9e wydaje czy już kiedyś gadałeś o tych swoich pawiookich i sie okazało że masz za małe akwa. Po co zakładaćnowe posty :!:  :?:

PS: One sie gryzą a nie całują. Wszystkie pielęgnice sie tak tłuko

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Maj 21, 2005, 19:29:03 »

Jak pawice są małe, to nawet należy trzymać je w stadzie. Po dobraniu się pary, niestety resztę należałoby oddać. Dziwi mnie pytanie co jeszcze można do nich dodać. Myślę, że BOJOWNIK nie do końca przemyślał swoje postępowanie niestety.
Harpia
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Maj 21, 2005, 20:18:48 »

Jaki masz zbiornik, jak duże sa Pawice?

To walka, ale nie powiem Ci kogo z kim bo u mnie walczyły samice (o dziwo potrafią być bardziej agresywne od samców)

Czy dobrze przemyślałeś dobór własnie tych ryb?
Czy masz możliwość w przyszłości zafundować parze Pawic jakieś 300-400l. akwarium?
To wielkie, potrafiące narobić szkód ryby, wymagają olbrzymich zbiorników bo w zbyt małych potrafią głupieć, stać się wyjątkowo agresywne lub wręcz bojaźliwe (co jest już krytycznym wyjątkiem bo pawiooka jest rybą ciekawską)
Po prostu małe zbiorniki to dla nich gehenna Sad

O towarzystwie dla Pawic zapomnij, tylko i wyłacznie jednogatunkowe akwarium, nawet spory plecostomus był u mnie wiecznie gnębiony (z czystej ciekawości "co to jest")

www.fretki.org.pl - największa fretkowa strona w Polsce!
http://forum.fretki.org.pl/index.php - fretkowe forum.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: