Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Odp: płetwy u bojownika  (Przeczytany 1846 razy)
Anubis-RE
Super aktywny

« : Sierpień 15, 2011, 15:38:27 »

Powinny się zrosnąć, jeśli nie przyczyna powstania nie będzie się powtarzać Wink

3runer
Zainteresowany
**

Grunt to Bunt

« Odpowiedz #1 : Sierpień 15, 2011, 21:01:30 »

akurat temat dla mnie Tongue

co do problemów u bojowników z płetwami to dość popularny problem, rozerwania powstają głównie od urazów mechanicznych bądź od ataku innej ryby (jaką masz obsadę?), płetwy się zrosną, najlepsze warunki do tego to podniesiona temperatura 28-30 stopni i dodatek witamin do pożywienia, możesz do suchego jedzenia dodać vibowit, albo pokusić się o specjalne witaminy, sam stosuje vibowit, taka kuracja zdecydowanie przyspieszy zrastanie się płetw

Betta splendens
Betta unimaculata
butcheri
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Sierpień 15, 2011, 21:22:55 »

zrobiłem taki sam temat poniewaz nie wiem czemu w tamtym watku juz nie dało sie odpowiedziec ...nie było wogole takiej opcji....moja obsada w tym akwa to dwa bojowniki samiec i samica samice odłowiłem po złozeniu ikry wiec bojownik jest sam....

zaczęło sie od lekkiego rozczepiania sie tylniej płetwy pozniej dolna płetwaa całkowicie sie rozczepiła na poł....pytanie czy to choroba czy jakies uszkodzenia mechaniczne? i czy płetwy sie zarosna ? nie wystepuja zadne pleśnienia itp ,płetwy oprocz rozszczepien wygladaja na zdrowe...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 15, 2011, 21:39:13 wysłane przez Grajewiak » Zapisane
3runer
Zainteresowany
**

Grunt to Bunt

« Odpowiedz #3 : Sierpień 15, 2011, 21:46:10 »

mogło się tak stać po godach, czasem przy puszeniu się płetwy się rozrywają, jak odłowisz samca od  młodych zastosuj kuracje w osobnym zbiorniku

Betta splendens
Betta unimaculata
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: