Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Biotopy « Ameryka « Pielegnice zebryyyyyyyyyy.
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pielegnice zebryyyyyyyyyy.  (Przeczytany 2605 razy)
BOJOWNIK
Nowy
*

« : Wrzesień 20, 2005, 18:27:00 »

Czesc wam chcialbym sie dowiedziec ile musza miec cm lub miesiecy zeby zeby mogly skladac ikre z gory dzieki.
meeka1
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 28, 2005, 14:52:07 »

ważniejsze od wzrostu jest to by dobrały się same w pary bez tego ani rusz one nie lubia jak im sie narzuci swoje towarzystwo. jak się już dobiorą to wielkośc nie ma już wiekszego znaczenia:) zaczynają rozmnażać się jak króliczki moje to co 1 miesiać miały 200 sztuk potomstwa . i jeszcze jedno samica tej pielegnicy jest wyrażnie mniejsza od samca co nie oznacza ze mniej agresywna:) w razie jakis pytań pisz jeszcze ja je hodowałem przeszło 2 lata wiec chętnie podziele sie moimi doświadczeniami z tobą
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Październik 06, 2005, 10:05:22 »

Tez je mialem jakis czas. Faktycznie, jak dobiora sie w pare to juz konca nie ma z rozmnazaniem. Potem tylko byl problem co zrobic z maluchami. Nikt ich nie chcial nawet za darmo, a z doplata nie probowalem  :wink: .

pozdrawiam
asmi
meeka1
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Październik 06, 2005, 10:15:03 »

nie wiesz co robic z mlodymi hmmmm z tego co wiem sa one bardzo bogatym źródłem białka dla innych rybek Smiley
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Październik 06, 2005, 10:42:41 »

Wiem o tym, ale wtedy mialem tylko jedno akwarium i do tego z zebrami. reszta obsady probowala dobrac sie do maluchow, ale na dobre to im nie wychodzilo. Potem pozbylem sie zebr i zajalem sie paletkami.

pozdrawiam
asmi
ketsyrk15
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Styczeń 11, 2006, 14:44:22 »

Mam parke zebr nie dawno sobie kupiłem wpuściłem do akwa z sajicją i akarą pomarańczowopłetwa Sajicja gania non stop nie mam pytanie czy przetrwają one??czy oddzielić lepiej?
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: