Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: co to za choroba  (Przeczytany 3010 razy)
aki
Nowy
*

« : Marzec 11, 2004, 14:40:53 »

W ciągu miesiąca już trzecia rybka mi spuchła nic nie jadła a po około 5 dniach zdechła. co może być przyczyną pomóżcie Plis
Molly_
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Marzec 11, 2004, 17:02:22 »

Rybka miała jakieś objawy zewnętrzne inne, typu odstające łuski, wrzody na skórze??? Możliwe że to była puchlina :?

zawsze iść rozkaz, który mam we krwi, MAŁĄ WOJNĘ w sobie mieć
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Marzec 11, 2004, 17:06:39 »

No, może to być puchlina wodna, są na to gotowe leki wiec w sklepie powinni coś Ci podać np Sera bactopur. Napisz czy zauważyłeś jeszzce jakieś inne objawy odbiegajace od normy.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
Olo
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Marzec 11, 2004, 18:52:39 »

Cytat: aki
W ciągu miesiąca już trzecia rybka mi spuchła nic nie jadła a po około 5 dniach zdechła. co może być przyczyną pomóżcie Plis

U moich bojownikow dochodzilo w efekcie przekarmienia i malej ilosci balastu w pokarmie do blokady jelit i następczej sepsy +.
Latwo poznac, opuchlizna, wytrzszcz oczu odstające nastroszone łuski

http://aquanetta.pl nowatorskie dekory, dyfuzory aquanox, mułapka
aki
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Marzec 11, 2004, 20:51:03 »

Nie zauważyłem u tych ryb wyłupiastych oczu, ani wrzodów ale u innych ryb były przezroczyste odchody, a spuchnięta ryba nic nie jadła i była bardzo osowiała.
Gośka
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Maj 09, 2005, 20:34:20 »

Czy mozecie napisac co to za choroba bo wydaje mi sie ze mam ten sam problem w moim zbiorniku
tomstor
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Maj 10, 2005, 08:29:32 »

2 tygodnie temu straciłem dużego gurami. Miał brzuch jak balon. Żadnych objawów typu odstające łuski czy wyłupiaste oczy. Oglądałem go dość długo.

Sam nie wiem co się stało (podmiana wody co tydzień, temp. 24-25 stopni, pH ok.7,5). Pozostałe ryby do dzisiaj OK.

Dlaczego zdechł?
- trudno powiedzieć.

PZD.

240L: 5xgurami niebieskie, 3xgurami złote, 5xbocje, 2xglonki, 3xkosiarki
105L: mieczyki, gupiki, molinezje
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: