Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « Zaraza w akwarium, GLONOJAD ZRZUCA SKÓRĘ zdj.
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Zaraza w akwarium, GLONOJAD ZRZUCA SKÓRĘ zdj.  (Przeczytany 7531 razy)
fr0t
Bywalec

« Odpowiedz #15 : Kwiecień 13, 2011, 18:56:40 »

na ogarniecie troche za pozno bo juz akwa zalozyl, chlopak pyta jak pomocjego rybce a wy jedyne co potraficie to rzucic sie ze ma za maly zbiornik. A ryba to co? to juz inna kwestia ze cos jej dolega? Bezdusznosc i tyle

Nie no, chyba Ty też się musisz ogarnąć ?! Chcesz mi powiedzieć, że leczył byś tego zbrojnika trzymając dalej w 20L ? Napisałeś, że chłopak pyta jak pomóc jego rybce to przecież napisałem, żeby zmienił akwarium bo 20L to za mało, a to co tam się dzieje to jawna kpina. Więc nie wiem o co do mnie pijesz. Jak nie pomagasz to w ogóle nie pisz.

A Ty Amator?? jak nie chcesz słuchać rad to po co w ogóle pytasz?

Powiem Ci tyle, kolega miał zbrojnika około 12cm w akwarium o wielkości 40L - miał identyczne objawy, nikt nie był wstanie powiedzieć co mu było i zdechł. Padały mu rybki, plaga nieziemska, glonów masa. A starał się jak mógł. Zmienił akwarium na 100L i wszytskie problemy zniknęły.

Nie sugeruje, żebyś zmienił akwarium na 100L ale sugeruję, że 20L to za mało, zwłaszcza dla zbrojnika. Więc albo większe akwarium, albo oddaj zbrojnika w dobre ręce zanim sie przekręci.

Z resztą nie wiem po co ja się udzielałem w tym beznadziejnym wątku... EOT

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: