Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Sprzęt, technika akwarystyczna « Deszczownia na jakiej wysokości + otwory w pokrywie
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Deszczownia na jakiej wysokości + otwory w pokrywie  (Przeczytany 3556 razy)
komanch
Zainteresowany
**

« : Marzec 31, 2011, 09:33:04 »

Mam takie pytanko, na jakiej wysokości zamontować deszczownię? akwarium będzie w sypialni więc raczej nie chciałbym odgłosów pluskania  Wink
Drugie pytanie odnośnie pokrywy ze spienionego pcv, czy otwory na rurki i kable mogą być możliwie najmniejsze, dopasowane, nie musi być jakiejś dodatkowej wentylacji?
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 31, 2011, 09:40:07 »

Mam takie pytanko, na jakiej wysokości zamontować deszczownię? akwarium będzie w sypialni więc raczej nie chciałbym odgłosów pluskania  Wink

Zainstaluj ja pod powierzchnia wody na jakiej wysokości chcesz. Ustaw tylko skosnie do gory wylot aby falowala woda. I tyle.

Drugie pytanie odnośnie pokrywy ze spienionego pcv, czy otwory na rurki i kable mogą być możliwie najmniejsze, dopasowane, nie musi być jakiejś dodatkowej wentylacji?

Możesz zainstalować wentylatorki komputerowe do wentylacji ... np żeby jeden wdmuchiwał powietrze, a drugi wydmuchiwał.

pozdrawiam
asmi
komanch
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Marzec 31, 2011, 09:45:57 »

Dzięki za odpowiedź

Możesz zainstalować wentylatorki komputerowe do wentylacji ... np żeby jeden wdmuchiwał powietrze, a drugi wydmuchiwał.

ale nie są one konieczne?
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Marzec 31, 2011, 09:58:54 »

Myślę, ze jak nie masz problemów ze zbyt wysoka temperatura w pokoju, a co za tym idzie w akwarium to można się obejść. Jednak dobrze je mieć skoro już sam pokrywę robisz. Koszty nie są duże. Zresztą zobacz fotorelacje z budowy takiej pokrywy http://www.discus_org_pl/smf/index.php?topic=13716.0 .

pozdrawiam
asmi
komanch
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Marzec 31, 2011, 10:41:47 »

Dzięki za linka. Pooglądałem, poczytałem, jestem mądrzejszy  Wink
martynasobczyk314
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 10, 2011, 12:44:13 »

po prostu sobie ją weź na dół i ci nie będzie buczało i nie możesz wylączać na noc bo ci rybki zdechną

rybkaXd:)
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: