komanch
Zainteresowany

|
 |
« : Marzec 30, 2011, 22:27:06 » |
|
Kupiłem zestaw oświetleniowy, w komplecie sa m.in odbłyśniki, mam również folie lustrzaną. Teraz moje pytanie, oświetlenie będzie montowane na pokrywie ze spienionego pcv, wykorzystać odbłyśniki czy lepiej nakleić folie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vento
|
 |
« Odpowiedz #1 : Marzec 30, 2011, 23:58:15 » |
|
odbłyśniki na pewno lepiej odbijają światło. Folia to niestety tani zastępnik, a jak to z nimi bywa, nie dorównuje w pełni oryginałowi. Nie zaszkodzi jednak wykleić całe wnętrze pokrywy folią-będzie odbijała światło, które z kolei odbija się od tafli wody.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
19ak82
Zainteresowany

KIELCE
|
 |
« Odpowiedz #2 : Marzec 31, 2011, 07:21:47 » |
|
Najlepiej połączyć dwa powyższe rozwiązania - dadzą najlepszy efekt. Skoro i tak masz już wszystkie elementy....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
komanch
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #3 : Marzec 31, 2011, 09:32:36 » |
|
Dzięki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fotoman
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #4 : Kwiecień 01, 2011, 21:24:34 » |
|
Sam używam pokrywę z PCV, całą w środku wykleiłem taśmą lustrzaną i efekt jest super. Polecam, tanio, czyścić nie trzeba - jak zajdzie kamieniem, to się lepi nową (w końcu rolka 50m to tylko 5 zł).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
moroboro
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 05, 2011, 10:43:50 » |
|
Używam odbłyśników i folii, ale ostatnio chodząc po castoramie kupiłem za 6 zł profil do płyt gipsowych, pociąłem na odpowiednie kawałki i odbłyśniki świetne - po 1 zł za sztukę. Trzeba zwrócić tylko uwagę, by nie kupić matowego /tzn mniej błyszczącego/. Efekt jak przy normalnych odbłyśnikach, ponadto można sobie je wyprofilować tak by światło odbijało się dokładnie tam gdzie chcemy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|