Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Paletki  (Przeczytany 1708 razy)
Morlinek
Bywalec

« : Lipiec 03, 2011, 16:02:05 »

Witam  Smiley Prosto z mostu,czy mogę w moim akwarium (72l) trzymać paletki ok.2 tygodnie Huh Związane jest to z przeprowadzką a rybki nie mają się gdzie podziać a ja jedyny mam akwarium w rodzinie.
Parametry:
Ph: 6,5
Kh: 6
Gh: 4 lub na odwrót
No2: 0mg/l
No3: 20mg/l
Paletek jest 4 i mają po ok.7-10cm.
Pozdrawiam  Wink
lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Lipiec 03, 2011, 17:08:16 »

Też zaczynam dopiero z Paletkami więc nic jeszcze o nich nie wiem..ale na logikę...
...jeśli w tym akwa będą odpowiadające im warunki to nie powinno się nic stać przez dwa tygodnie..można to potraktować wręcz jak kwarantannę dla nich...i w tym czasie je odrobaczyć w miarę potrzeby, przyzwyczaić do nowego jedzenia, poobserwować czy wszystko z nimi ok.

Tylko że jeśli nie masz jeszcze gotowego dla nich nowego zbiornika to przygotowania potrwają minimum 3 tygodnie- tyle czasu zbiornik będzie dojrzewał..a i tak była bym pewna czy po tym czasie będzie gotów akurat na Paletki..

Morlinek
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Lipiec 03, 2011, 17:40:55 »

Chyba źle mnie zrozumiałaś mój krewny ma akwarium i muszę je przetrzymać,a swoją drogą czy no3 nie jest za wysokie ?
lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Lipiec 03, 2011, 18:04:16 »

Nie tyle źle zrozumiałam co po prostu nie wspomniałeś o tym .. napisałeś tylko tyle, że krewetki będą w 72l przez dwa tygodnie, a nie że wrócą do poprzedniego zbiornika/właściciela.. . Fakt że resztę dośpiewałam sobie sama Smiley .
Co do NO3 - to znów info tylko z mojej obserwacji... moje paletki są od kilku tygodni w akwa gdzie NO3 jest bardzo wysokie (przekracza 50 jednostek na pewno) - póki co, wyglądają na zdrowe...  ale to bardzo krótkie obserwacje... być może ktoś ma inne doświadczenia i się wypowie.

Morlinek
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Lipiec 03, 2011, 20:53:57 »

Dobrze,mam nadzieję żę przeżyją.Do zamknięcia.
chodys1910
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Lipiec 03, 2011, 21:37:40 »

jeśli od maleńkości były trzymane w kranówce nic im nie będzie.

Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: