Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Rosliny na tył akwarium  (Przeczytany 4640 razy)
costello
Nowy
*

« : Luty 07, 2011, 13:23:17 »

Witam mam pytanie jalie nalepiej posadzic rosliny z tylu akwarium z góry Dziekuje
Sirius
Zainteresowany
**

Akwarystyka i Bonsai

« Odpowiedz #1 : Luty 07, 2011, 13:32:37 »

Kabomby, rotale, ludwigie, nurzańce... do wybory do koloru. Na tył nadaje się generalnie wszystko co rośnie wysoko.

Akwarystyka jest jak bonsai - wymaga czasu i cierpliwości
Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Luty 09, 2011, 18:12:08 »

Żabienica amazońska, major.

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #3 : Luty 10, 2011, 13:55:18 »

Wszystko zależy od tego jakie to akwarium bo jesli ma np. 10l to bym tam żabienicy nie sadził Wink. Zakładając, że to większe akwarium to poza wspomnianmi roślinami można polecić mchy do obszadzenia całej tylnej ściany akwarium. Mech np. jawajski lub taiwan moss przymocowuje się do plastikowej siatki (najlepiej mocować cienką żyłką wędkarską) całą siatkę z mchem umieszczamy na tylnej ściance akwarium. Jak podrośnie jest przecudne Smiley

Pozdrawiam

Tram.

112,25
Arek0402
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Luty 28, 2011, 23:59:48 »

Mech np. jawajski lub taiwan moss przymocowuje się do plastikowej siatki (najlepiej mocować cienką żyłką wędkarską) całą siatkę z mchem umieszczamy na tylnej ściance akwarium.
Bardzo mi się ten pomysł podoba Cheesy Tylko prosiłbym o bardziej szczegółowy opis jak coś takiego wykonać. No i fotki jak to się w praktyce prezentuje, bo nigdy takiego tła w akwarium nie widziałem.
Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Marzec 01, 2011, 14:19:17 »

Było już wiele razy: http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/sciana-z-mchu/

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: