Witam. Planuję zrobić z mojego akwarium 25 l krewetkarium. I mam kilka pytań :
1. Filtr AQUAEL FAN MINI PLUS będzie chyba dobry, prawda ?
2. W domu utrzymuje się temperatura 24 - 26 °C. Czy grzałka będzie potrzebna ? Aktualnie w tym zbiorniku nie ma grzałki i temperatura utrzymuje się 25 - 26 °C. Więc myślę, że nie jest to rzecz potrzebna, ale zawsze mam ELITE 50W która jest w 45l. Co myślicie ?
3. Rośliny o jakich myślałem to : Gałęzatka Kulista, Spiky Moss (na korzeń), Christmas Moss (na tylną ścianę - żywe tło), ew. jeszcze coś jak zostanie jakieś miejsce. I teraz pytanko : Czy starczy zwykła żarówka 25W ? Czy lepiej przerobić pokrywę na 1 x 8w / 11W ? Chociaż powiem, że wolałbym nie kombinować, bo i tak będę musiał w to włożyć trochę kaski.

Co myślicie ?
4. Jakie wybrać podłoże ? :
- AQUA ART SHRIMP SAND 4 KG - 74 zł
- SHIRAKURA RED BEE SAND 4 KG - 95 zł
- AQUATIC NATURE SHRIMP SOIL - 1,5 l - 4,5 KG za 98 zł
Najbardziej zależałoby mi na AQUA ART SHRIMP SAND, bo płaciłbym za przesyłkę tylko raz, a zamawiałbym dużo rzeczy.
5. Czy będzie sens lać nawozy ? Myślałem o :
- Planta Gainer Classic
- Planta Gainer Makro
Czy jest sens przy takich roślinach nawozić ?
6. Obsada o której myślałem to :
- 6 Red Cherry
Jak by się zaczęły rozmnażać ( oby

) to próbowałbym je sprzedawać i może kupiłbym jakąś inną odmianę. Tylko jaką ? Co proponujecie, coś niedrogiego.

7. Jakie są najważniejsze testy wody ? Myślałem, żeby kupić zestaw JBL COMBI SET, gdzie znajduje się :
- pH
- kH
- Fe
- NO2
- NO3
Czy te testy wystarczają ? Chodzi o to, żeby w przyszłości nie trzeba było dokupować innych testów ?
8. Jeszcze takie małe pytanko : Co do aukcji z korzeniami -
http://motoallegro.pl/super-korzenie-do-akwarium-red-moor-wood-wroclaw-i1347324815.htmlTam pisze takie coś, że 30 zł za 0,5 kg korzenia. O co tu chodzi ? Jeżeli kupię tego korzenia to ten facet wyśle mi na e-mail'a zdjęcia korzeni i ile kosztuję czy jak ? Nie rozumiem tego... I to samo tyczy się skałek GREY MOUNTAIN / KNIFE STONE chcę wybrać któreś z nich, ale jeszcze nie wiem jak to mniej więcej wygląda w akwarium. Czyli, że kupię np. 2 szt. to dostanę kamienia ważącego 2 kg, czy może dostanę kilka skałek o wadze 2 kg ?
http://motoallegro.pl/show_user_auctions.php?uid=10973517&gr_id=90106 Trochę dużo tych pytań, ale byłbym bardzo, ale to bardzo wdzięczny jak by mi ktoś odpowiedział. Jest to dla mnie ważne.