Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Biale plamy u rybek  (Przeczytany 2775 razy)
kuchara.11
Nowy
*

« : Listopad 22, 2010, 15:18:03 »

Witajcie. Moje akwarium ma jakis tydzien... zauwazylam ze u rybek zaczely sie pojawiac biale plamki ponadto zdechla mi mala pielegnica i nie moge znalezc dwoch samiczek bojownika... woda w akwarium zakwitla i musze zrobis podmianke. Czy ktos sie orientuje co to moze byc? I jak to zwalczyc?
SetsO
Zainteresowany
**

"My Power comes from me"

« Odpowiedz #1 : Listopad 22, 2010, 15:31:56 »

hmm już jeden błąd to że akwarium nie dojrzało tzn wpuściłeś rybki za wcześnie akwarium ma tydzień od zalania to kiedy wpuściłeś ryby ? A i zakwit najczęściej oznacza restart. Białe plamki może być to ospa...

kuchara.11
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Listopad 22, 2010, 15:40:31 »

spokojnie.. akwarium mialo juz tydzien zanim wpuscilam rybki
Tak wlasnie przypuszczalam, ze to ospa.. ale od czego ona moze byc? Jak sie jej pozbyc... no i co dalej z tym zakwitem... wszedzie zielonobrazowe glony!
SetsO
Zainteresowany
**

"My Power comes from me"

« Odpowiedz #3 : Listopad 22, 2010, 17:42:40 »

ehe dobra Restartu nie musi być :p myślałem że chodzi o zakwit glonami wody Cheesy Czy jednak woda jest zielona coś jak to Tongue : http://www.holendry.republika.pl/artykuly/glony.html

Brązowe Glony okrzemki oznacza ze ten tydzień nie wystarczył no ale to nic już teraz musisz poczekać samo minie Tongue jak ci to przeszkadza to to czyść Tongue O ospie poczytaj albo tu na forum ale wpisz sobie w google Tongue

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: