Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Co dać na dno?  (Przeczytany 2310 razy)
Krystiannn
Nowy
*

« : Listopad 12, 2010, 14:57:35 »

Witam!

Zastanawiam się co dać na dno do akwarium 60 litrowego, żeby rośliny się dobrze ukorzeniały i ryby miały się dobrze. Obecnie na dnie znajduję się zwykły piasek rzeczny, na co mogę go zamienić jakiś żwirek a może piasek?

A co powiecie o piasku kwarcowym?

Dziękuję za odpowiedzi! Cheesy

http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/(60-litrow)-wielka-zmiana/

Cztery korzenie wszystkich rzeczy: ogień, powietrze, woda i ziemia.

Ralph Waldo Emerson
amiboo
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Listopad 12, 2010, 15:35:29 »

Nie wiem czy mam dobre wiadomości ale z tego co mi wiadomo to w piasku kwarcowym te roślinki dobrze nie beda ci sie ukorzeniały, kolega miał taki piasek to te roślinki mu gniły wymienił na żwirek i aż miło popatrzeć.Wink

amiboo
andrzejkowac
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Listopad 12, 2010, 20:13:42 »

Dla roślin z mocnymi korzeniami to najtaniej wyjdzie ziemia i glina

Młode ampularie oddam
Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik

Akwarium ma cieszyć ! :)

« Odpowiedz #3 : Listopad 12, 2010, 20:43:14 »

Jak masz kase to możesz kupić nawóz, nie wiem ile on kosztuje, ale podwyższa "kondycje" roślin , a tak to ziemie, gline, żwirek 3mm ( wydaje mi się, że taka grubość jest najlepsza )

mmb22
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Listopad 15, 2010, 10:50:33 »

Polecam gotowe substraty (np. ASII+ i wiele innych), rośliny będą w dobrej kondycji, parametry wody łatwiej utrzymać w normie, ładnie takie podłoża wyglądają Wink

Czy jadąc swoim samochodem czujesz się jakbyś słyszał fińskich drwali siekanych przez ich własne piły łańcuchowe?
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: