Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pompka napowietrzająca  (Przeczytany 4754 razy)
SetsO
Zainteresowany
**

"My Power comes from me"

« : Październik 22, 2010, 16:15:06 »

Jaki najlepiej napowietrzacz ? Obecnie mam AirFish 5W firmy AQUASzut jednak nie jestem z niego zadowolony strasznie buczy zreszta tak jak Mini Kani 120 straszne gówno nie polecam Hailea już lepszy Tongue. Zastanawiam się nad EHEIM AIR PUMP 3701 lub 3072 lub JBL Pro-silent S-500. Który lepszy ?

djbasti
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Październik 22, 2010, 17:33:27 »

nie wiem który lepszy. Ustaw sobie filtr żeby ruszał tafla wody i wtedy dosyć będzie woda napowietrzona

500l
54l
Pozdrawiam!
SetsO
Zainteresowany
**

"My Power comes from me"

« Odpowiedz #2 : Październik 22, 2010, 17:58:30 »

Rusza już Tongue

przemok96
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Październik 22, 2010, 18:30:38 »

Tyle wystarczy Wink

fr0t
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Październik 23, 2010, 06:19:31 »

Mam 3 akwaria i tylko w jednym mam brzeczyk... w kotniku, akwa 38L z narybkiem gurami, brzeczyk wielkosci paczki zapalek, ale i tak zastanawiam sie czy jest potrzebny, pozostale sa bez brzeczyka i nikomu nic nie dolega Smiley

SetsO
Zainteresowany
**

"My Power comes from me"

« Odpowiedz #5 : Październik 23, 2010, 08:32:38 »

Tylko ja potrzebuje go do takiego wulkaniku jakby :p

scalare
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Październik 23, 2010, 10:13:57 »

Jaki najlepiej napowietrzacz ? Obecnie mam AirFish 5W firmy AQUASzut jednak nie jestem z niego zadowolony strasznie buczy zreszta tak jak Mini Kani 120 straszne gówno nie polecam Hailea już lepszy Tongue. Zastanawiam się nad EHEIM AIR PUMP 3701 lub 3072 lub JBL Pro-silent S-500. Który lepszy ?
Mam obecnie firmy aqua i chodzi sytrasznie głośno jak odkurzacz, trudno mi usnąć.Czasem wydajność jej spada drastycznie. Ponoć bardzo ciche są te z firmy tetra. Ale mi zależy na absolutnej ciszy dlatego chcę kupić niemieckiej firmy pompkę membranową SCHEGO. Napowietrzacz jest tak cichy, że gdyby nie szum bąbelków, to nie wiadomo by było że pracuje.

djbasti
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #7 : Październik 23, 2010, 13:28:40 »

Mam obecnie firmy aqua i chodzi sytrasznie głośno jak odkurzacz, trudno mi usnąć.Czasem wydajność jej spada drastycznie. Ponoć bardzo ciche są te z firmy tetra. Ale mi zależy na absolutnej ciszy dlatego chcę kupić niemieckiej firmy pompkę membranową SCHEGO. Napowietrzacz jest tak cichy, że gdyby nie szum bąbelków, to nie wiadomo by było że pracuje.

zawsze możesz założyć na wężyku zawór i ograniczyć przepływ i nie będzie tak głośno, ale to tez zależy od napowietrzacza

500l
54l
Pozdrawiam!
SetsO
Zainteresowany
**

"My Power comes from me"

« Odpowiedz #8 : Październik 23, 2010, 15:12:21 »

Ten co mam właśnie jest z regulatorem ale i tak buczy jak coś znaczy tak na co dzień nie przeszkadza to ale w nocy ....

marcio7
Zainteresowany
**

I'm lovin' it

« Odpowiedz #9 : Październik 23, 2010, 15:34:26 »

Postaw go na jakimś styropianie, szmatce lub jakimś innym materiale, żeby zminimalizowac drganiam, może to pomoze  Wink
Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik

Akwarium ma cieszyć ! :)

« Odpowiedz #10 : Październik 23, 2010, 18:22:07 »

ja mam Filtr wewnętrzny TURBO 550 cichutko chodzi ale jak dla mnie to nie zbyt dokladnie czysci akwarium jak polecam ten JBL Pro-silent S-500 moj kolega go ma

pozdrawiam

dioobol
Nowy
*

« Odpowiedz #11 : Październik 23, 2010, 19:32:29 »

Posiadam pompkę firmy Tetra - jest naprawdę cicha - warunek to ustawienie jej na równej powierzchni wtedy bedzie cichutko.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: