Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Filtr Wewnętrzny TURBO 550  (Przeczytany 4403 razy)
Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik

Akwarium ma cieszyć ! :)

« : Październik 22, 2010, 22:05:52 »

Witam

Mam akwarium 100l. i uzywam filtracji wewnętrznej TURBO 550, którą polecił mi pan sprzedawca w sklepie zoologicznym. Jak wymienie wode to po dwoch tygodniach woda zaczyna robić się brudna coraz wiecej odchodów jest od ryb i pokarmow. Rybki karmie 3 razy dziennie rano o 7 suchy pokarm, popoludniu o 15 suchy pokarm i wieczorem o 20 suchy pokarm + czerwone larwy. Czy ta Pompka ze tak powiem jest odpowiednia ?? czy lepeij zakupic nową filtracje lub może daje za duzo jedzienia prosze o wasze porady

z gory dz i pozdr.

djbasti
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Październik 22, 2010, 22:07:13 »

Witam

Mam akwarium 100l. i uzywam filtracji wewnętrznej TURBO 550, którą polecił mi pan sprzedawca w sklepie zoologicznym. Jak wymienie wode to po dwoch tygodniach woda zaczyna robić się brudna coraz wiecej odchodów jest od ryb i pokarmow. Rybki karmie 3 razy dziennie rano o 7 suchy pokarm, popoludniu o 15 suchy pokarm i wieczorem o 20 suchy pokarm + czerwone larwy. Czy ta Pompka ze tak powiem jest odpowiednia ?? czy lepeij zakupic nową filtracje lub może daje za duzo jedzienia prosze o wasze porady

z gory dz i pozdr.  

Ta filtracja powinna starczyć. Karm rybki w małych ilościach i musisz częściej czyścic filtr.

ogólnie obsada tez nie ciekawa, za dużo na ten litraż

500l
54l
Pozdrawiam!
tedy87
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Październik 22, 2010, 22:09:31 »

poczytaj o wymaganiach każdej posiadanej przez Ciebie ryby...
filtr po prostu nie wyrabia...
wody się nie wymienia tylko podmienia bo nigdy nie ustabilizujesz akwarium...

NI MA MNIE JUŻ TU: (((

Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Październik 22, 2010, 22:18:26 »

Jak wejdziesz np. w google grafika i wpiszesz filtr wewnetrzny turbo 550 to pokaze Ci obrazek tej pąpki. Mi się wydaje że poprostu ten filtr ma za male otwory co wciąga ten cały "syf" że tak powiem i ze jest zbyt mały lub tez ze akwarium jest za wysokie bo mam akwarium waskie ale wysokie za to dokladnie to one ma 97 litrow : tu wysylam zdjecia zorbione 3 miesiace temu http://img264.imageshack.us/img264/1302/22102010655.jpg tak wyglada moje akwrium tylko ze dokupilem troche wiecej rybek

tedy87
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Październik 22, 2010, 22:33:30 »

a po Ci muszle, kamień i ta porcelana??
Jak dla mnie wszystko do wymiany łącznie z obsadą....

NI MA MNIE JUŻ TU: (((

Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Październik 22, 2010, 22:45:41 »

a to co mam wlozyc do tego akwarium kupuje po trochu wszytskiego na raz nie kupie bo tyle kasy nie mam. to doradz mi co ty bys kupil lub wlozyl tam ?

Suchyy
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Październik 23, 2010, 00:15:59 »

Juz napisalem Ci w innym watku o filtrze i powtorze to tutaj, zmien tą puszke na drobną gąbkę. Filter jest wystarczajacy. Mam ten sam i u mnie woda jest czysta a filtr ciągnie praktycznie cały syf ktory pływa po akwa. Za gabke zaplacisz gora 12zl.
Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Październik 23, 2010, 15:32:21 »

Ja mam inna gąbke dzisiaj ją znalazłem jest większa tylko jak ją zaloże to nie włoże tego dolnego pojemnika!! a chyba przy kolejnym wyczyszczeniu filtra jak bede go wyciagal i wyacze to ten syf chyba znowu spadnie przynajmnij mi sie tak wydaje

djbasti
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #8 : Październik 23, 2010, 15:38:56 »

Ja mam inna gąbke dzisiaj ją znalazłem jest większa tylko jak ją zaloże to nie włoże tego dolnego pojemnika!! a chyba przy kolejnym wyczyszczeniu filtra jak bede go wyciagal i wyacze to ten syf chyba znowu spadnie przynajmnij mi sie tak wydaje

to jest normalne ze zawsze coś wypadnie, zawsze możesz coś podłożyć pod gąbkę żeby nie wpadło spowrotem tyle do akwarium  Cheesy

500l
54l
Pozdrawiam!
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: