Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: gupik  (Przeczytany 1670 razy)
arceus
Nowy
*

« : Wrzesień 25, 2010, 11:51:42 »

Jestem poczatkujacym akwarysta dlatego w akwarium 60 litrow mam same gupiki.Dokupilem jednego samczyka tydzien temu ale on sie dziwnie zachowuje,plywa prawie pionowo,tak jakby pletwa byla za ciezka i ciagle walczy zeby plynac ku powierzchni....dziwne....apetyt ma,zadnej innej rybce nic nie jest,odpowiednio go przystosowywalem stopniowo zanim wlozylem do akwa.....czy ktos mi moze pomoc i powiedziec co mu jest?
Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 25, 2010, 13:30:57 »

A kladzie sie czesto np. na podlozu, na lisciach? Moze jest stary-w zoologach tez sa stare ryby.

250L słodkie
540L + 112L morskie
arceus
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 25, 2010, 14:58:56 »

wcale sie nie kladzie....mam wrazenie ze sie bardzo meczy bo caly czas szybko "trzepoczaco" proboje podplywac do powierzchni a jak przestaje to samoczynnie opada.....ma jeszcze sily  bo normalnie je jak pisalem wczesniej....szkoda go bo piekny jest
Morlinek
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 25, 2010, 15:11:35 »

To zapewne problemy z pęcherzem pławnym.
Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 25, 2010, 15:45:53 »

arceus dwie choroby z tego co wiem mają podobne objawy, otłuszczenie narządów wewnętrznych, oraz najbardziej prawdopodobne to zapalenie pęcherza pławnego.
Dobra rada nowym rybom przeprowadzaj kwarantannę jeżeli chcesz mieć zdrową obsadę.

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: