Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Skalary  (Przeczytany 2479 razy)
Martucha
Nowy
*

« : Marzec 09, 2005, 20:44:01 »

Najprawdopodobniej popełniłam bład kupując 2 niewielkie skalary do akawarium o pojemności 60 l. Proszę powiedzcie, czy na upartego mogę hodować je w moim akwarium? Nie chciałabym ich oddawać.
Jaka pojemność akawarium byłaby dla nich najodpowiedniejsza i jakie będą skutki uboczne jeśli ich nie oddam. Z góry dziekuję za pomoc.
karolineczka
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Marzec 09, 2005, 20:47:48 »

Wysokość akwarium w którym są skalary musi być chyba minimum 50 cm. A wątpie zeby 60l takie mialo, moja kummpela miala w 60 l 4 skalary, nawet dobraly sie w pary i zlozyly ikre, ale bardzo skarlowacialy i zaraz padły:( niech sie odezwą doswiadczeni akwarysci
czatom
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Marzec 09, 2005, 21:05:14 »

Póki są jeszcze malutkie trzymaj je dziewczyno ale staraj sie po kilku miesiacah zmienić akwarium na ze trzy razy wieksze i wówczas je tam przeniesiesz

akwarium 112 litrów ph7 oświetlenie 1x18W Leuci Color 1x18W Philips TLD950 1X18 Philips TLD 965 Filtr zewnetrzny kubełkowy Aqueel FZK
filtr kaskadowy 2 skalary 6 kirsyków spiżowych 6 otosków 4 krewetki filtrujące
Martucha
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Marzec 09, 2005, 22:39:56 »

Akwarium już raczej pozostanie to samo. Myślę jednak że lepiej im będzie u mnie niż w małych przepełnionych akwariach sklepu zoologicznego Smiley
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Marzec 09, 2005, 22:51:15 »

Raczej się ich jednak pozbądź jak jeszcze ciut podrosną.
Jarecki
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Marzec 10, 2005, 23:21:55 »

Na upartego można i owszem ale efekty po paru miesiącach będą wyglądać tak iż wzrost im sie spowolni,i nie osiągną pełnego rozmachu,po za tym ich zycie prawdopodobnie skróci się o ładnych parę lat.I jesli wiesz że będziesz mogła je przenieść gdzie indziej to około pół roku mogą tam przebywac by dać je na większy zbiornik.Jesli nie, szkoda ich i twoich nerwów w pszyszłości.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: