Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « Obsada do 200 l, dH ~ 16, pH ~ 7 (a nie 8 jak podałam wcześniej)
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: Obsada do 200 l, dH ~ 16, pH ~ 7 (a nie 8 jak podałam wcześniej)  (Przeczytany 6608 razy)
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #30 : Czerwiec 26, 2010, 23:06:31 »

I bardzo mnie to cieszy Wink Gupiki bardzo szybko się rozmnażają więc trzeba to uwzględnić przy doborze obsady Wink

taaa... to już wiemy Smiley jednak równie dobrze radzą sobie z regulacją populacji - u nas 3 samice urządzały zbiorowe polowania na narybek: 2 zaganiały a 1 wcinała albo odwrotnie. Z 1 miotu ostały sie 2 samiczki, drugi miot narazie trwa 3 dzień a liczebność już z około 60 spadła do 10 Smiley

Wracając do testów pH:

Znalazlam taką wypowiedź w sprawie zastosowanego przeze mnie testu firmy SUM:

"pozwole się sobie dołączyć do dyskusji. Otóż ja mam całkiem niezły test pH wrocławskiej firmy SUM. kosztował 3 zł. Wiem że to mało ale kupiłem go bo 3 zl mi nie robiło różnicy. Jakie więc było moje zdziwienie gdy wyniku testu i wyniki profesjonalnych testów wody u mnie na uczelni dały podobne wyniki i to kilkukrotnie! Tak więc testy na pH mam całkiem niezłe. Ale na azotany i azotyny zaopatruje się w tetrę bo jest dość dobra w porównaniu do ceny. Firma Sum robi wiele preparatów akwarystycznych i do oczek wodnych i to nie jest firma znikąd. testy JBL w niemczech w miejscowości gdzie są wytwarzane tez nie sa zapewne tak drogie jak u Nas. Tak myślę. "
b0rn2bewild
Bywalec

« Odpowiedz #31 : Czerwiec 26, 2010, 23:21:22 »

oh i ah, dopiero teraz skojarzyłem nicki z tą hydroponiką, w dwusetce też planujesz ?
Koniecznie proszę o relacje ! Smiley

gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #32 : Czerwiec 27, 2010, 09:49:48 »

oh i ah, dopiero teraz skojarzyłem nicki z tą hydroponiką, w dwusetce też planujesz ?
Koniecznie proszę o relacje ! Smiley

Och ach Cheesy ktoś zauważył Smiley jak milo Smiley

Zobaczymy co w 200 będzie, stoi w takim miejscu, że lepiej zbytnio nie udziwniać, ale stoi na szafce, więc tam można coś włożyć spokojnie Smiley Może zrobimy kubełek - już mamy wprawę w hermetyzowaniu pudełek, które na początku mogłyby robić za SITKA Wink a wiara we własne siły pozwala nam robić takie eksperymenty, szczególnie wiara podbudowana tym, że u nas 24/7 ktoś nie śpi, więc może reagować  Tongue

W 35 l zrobiliśmy sobie kubełek - działał przez tydzień spokojnie a później wpadliśmy na pomysł z hydroponiką i został rozebrany Smiley Noo ale do 200l to i z wiadra zrobić możemy bo jest gdzie zamknąć Smiley

W temacie akwa: wczoraj dorzuciliśmy własnej roboty kurtynę powietrzną  Good !

EDIT:

To obsada już wstępnie ustalona:

2+4 gupików
2+3 gurami dwuplamych
10-20 neon inesa
8 kirysków pstrych
być może kilka red cherry z małego baniaczka przeniosę

Co polecacie dodać żeby skutecznie polowało na narybek gupika?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2010, 14:38:51 wysłane przez gosieks83 » Zapisane
hergar
Nowy
*

« Odpowiedz #33 : Lipiec 02, 2010, 06:54:10 »

gurami powinno sobie poradzić o ile nie będzie zbyt dużego gąszczu roślin
rybiastyogon
Gość
« Odpowiedz #34 : Lipiec 09, 2010, 08:10:59 »

Skoro jest to test kropelkowy to ja raczej mówię że pH jest ok. 7,2. Ale nigdy nic nie wiadomo
Takie informacje zobaczyłeś w kryształowej kuli ?

No, dokładnie Cheesy Cheesy Cheesy
Jestem wróżką i widzę kto ma jakie pH... Cheesy

Nie, no, nie wiem czy ona ma wodę kwaśną, obojętną, lub zasadową, ale myślę że pH jest gdzieś w tych okolicach. ALE NIGDY nic nie wiadomo...
Zresztą jak pisała, rozmawiała z kimś i mówiła że czerpią z tej samej rury i że pH jest ok 7...

« Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2010, 15:45:43 wysłane przez rybiastyogon » Zapisane
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #35 : Lipiec 09, 2010, 09:26:33 »

Skoro jest to test kropelkowy to ja raczej mówię że pH jest ok. 7,2. Ale nigdy nic nie wiadomo
Takie informacje zobaczyłeś w kryształowej kuli ?

No, dokładnie Cheesy Cheesy Cheesy
Jestem wróżką i widzę kto ma jakie pH... Cheesy

Nie, no, nie wiem czy ona ma wodę kwaśną, obojętną, lub zasadową, ale myślę że pH jest gdzieś w tych okolicach. ALE NIGDY nic nie wiadomo...
Zresztą jak pisała, rozmawiała z kimś i mówiła że czerpią z tej samej rury i że pH jest ok 7...

hahahaha Smiley
Trafiłeś : http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/gosieks83-35l-gupikarium/
« Ostatnia zmiana: Sierpień 08, 2010, 16:31:42 wysłane przez gosieks83 » Zapisane
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: