Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Czy to martwica płetw?  (Przeczytany 1780 razy)
andzia18
Nowy
*

« : Marzec 01, 2011, 20:24:29 »

Dzień dobry,proszę Was o pomoc w zdiagnozowaniu choroby.Parę dni temu zobaczyłem małe białe plamki na molinezji,myślałem że,to ospa i podałem preparat Tropicala Ichtio zwiększyłem temperature o 5 stopni i po 2 dniach zaczeły mi padać neony.Neony mają postrzępione płetwy i wydaje mi się że,to martwica płetw ale nie jestem pewien.Nie chcę znowu podawać jakiś leków bez sensu,żeby nie osłabiać jeszcze bardziej ryb.Proszę powiedżcie co mam teraz robic.Akwarium 350l,ok.25neonów,15danio,15olinezji,5mieczyków,2brzanki i glonojad.Temp.25stopni,ph 7,2,podmiana wody 20% co 2 tygodnie.
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2011, 20:26:01 wysłane przez andzia18 » Zapisane
andzia18
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Marzec 01, 2011, 23:14:25 »

Niestety jest coraz gorzej przez ostatnie 3 godz padło mi juz z 10 neonów Cry
czas60
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 15, 2011, 23:39:40 »

jezeli to inesy i dobrze licze to temperatura 30 st skuteczniej je zabija jak choroba w tej chwili mam to samo w swoim akwa  stosowalem fmc bez widocznego wiekszego efektu takoz samo sol kuchenna nie jodowana w koncu podalem antybiotyk akryflawine wpreparacie baktopor firmy sera mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej akwa 250 l skalary danio molinezje neony inesa czerwone a wszystko zaczelo sie od nowo zakupionych pretnikow miodowych lek do kupna tylko w sklepach akwa
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: