Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pomocy!  (Przeczytany 2366 razy)
Szysza
Nowy
*

Co lubie w rybach? Wszystko :D

« : Grudzień 02, 2010, 10:12:19 »

Jak widać jestem tu nowy więc jak będę pisał w złym wątku to przepraszam. Muszę sie połapać. Mam jedną złotą rybkę i dużego suma. Sum ma z 6cm.
Mam taki problem bo miałem 2 złote rybki. Jedna zmarła. Miała obgryziony ogon. Podejrzewam że to przez suma bo rok temu miałem inne ryby ale zmarły.
Razem z nimi był ten sum. Jak zdechły miały obgryzione ogony ,a sum dalej żyje. To pewnie on je atakuje ze względu na teren. Jak myślicie czy to prawda? Huh

gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Grudzień 02, 2010, 11:18:02 »

No jeśli jest im za ciasnoto zapewne tak.
Nie wiem jakiego masz suma, wiem natomiast, że złota rybka potrzebuje bardzo dużego akwarium - minimum 100 litrów i bardzo dobrej filtracji. Poczytaj sobie o złotych rybkach tutaj: http://www.akwarium.net.pl/forum/ryby-akwariowe/zlote-rybki/  bo pewnie nie wiesz, że rosną do 35 cm.

Jeśli masz na tyle duże akwarium (i sumowi to tez wystarcza - a to zalezy od tego jaki to sum) to może źle go karmisz - za mało żywego pokarmu - i dlatego się sam dokarmia.

Napisz coś więcej o swoim akwarium - jakie jest duże, jaką ma filtrację, czym karmisz zwierzaki i daj fotkę akwarium i suma.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2010, 11:19:48 wysłane przez gosieks83 » Zapisane
SetsO
Zainteresowany
**

"My Power comes from me"

« Odpowiedz #2 : Grudzień 02, 2010, 11:19:05 »

Pewnie tak ale przydałoby się coś więcej ... Sum , jaki ? Złota rybka, Welon ? Jaki litraż ?

Szysza
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Grudzień 02, 2010, 13:31:17 »

Ja mam dużą kule a sum to nie wiem jaki ale jest długi. Ryby karmię czasami 2 razy dziennie ,a tak to 1. Karmie ję suchym pokarmem. Sum żyje już z 3 lata więc pewnie mu się tu podoba. Złotą rybkę karmie też suchym pokarmem ale jest on specjalnie dla złotych rybek. A przynajmniej tak mówili w zeoologicznym.
Ale dalej nie wiem czy to suma zabija mi ryby.

Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Grudzień 02, 2010, 13:32:26 »

Ja mam dużą kule

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Żadnych ryb nie trzyma się w kuli.

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

Szysza
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Grudzień 02, 2010, 13:57:50 »

Zbieram na 200 litrówke. Dalej nie wiem czy to sum je mi syby. Sad

gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #6 : Grudzień 02, 2010, 14:31:14 »

SUM JE CI RYBY
Masz na to moją gwarancję - i nie ma w tym nic niezwykłego. Niezwykłe jest to, że mimo męczarni od kilku lat sam się nie zjadł zaczynając od ogona Smiley Jak najszybciej pozbądź się kuli, albo zwierząt, które w niej trzymasz.

andrej
Bywalec

« Odpowiedz #7 : Grudzień 02, 2010, 15:48:14 »

Najlepsze rozwiązanie : Oddaj ryby do zoologicznego - JAK NAJSZYBCIEJ ! A z kuli zrób ozdobę świąteczną, bo tylko do tego się nadaje. Wink
pawelek-131
Stały użytkownik

;)

« Odpowiedz #8 : Grudzień 02, 2010, 16:00:24 »

Andrej ma rację kula jest mała i nie wygodna dla naszych podopiecznych Wink Lepiej założyć normalny baniaczek Wink
Szysza
Nowy
*

« Odpowiedz #9 : Grudzień 02, 2010, 17:02:55 »

Ok!
Dzienki wielkie! Wink
No ale tego suma nigdy nie widziałem w zeoologicznym i dlatego się nim tak ciekawie.
Nie widziałem go nawet w książce.

fr0t
Bywalec

« Odpowiedz #10 : Grudzień 03, 2010, 10:52:20 »

to zrób fotke, bo sam jestem ciekawy co to za sum i że w ogóle urósł w kuli Cheesy

Szysza
Nowy
*

« Odpowiedz #11 : Grudzień 03, 2010, 12:52:29 »

Narazie nie mogę bo mi komputer się zwalił. 1 tydzień temu mi naprawili i jak bym przesłał z aparatu na kompa to by trzeba było zainstalować program z płytki ,a ja tą płytke gdzieś zapodziałem.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: