Mam pytanie panowie i panie specjaliści.
Zamierzam trzymać pielęgnice niebieskołuskie ale informacje na ich temat są dość znikome, w necie na stronach polskich są rozbieżne informacje i jest ich niewiele!
Mam nadzieję, że tu znajdę pomoc z waszej strony?
Mam podstawowe info. Ameryka śr. Meksyk do Hondurasu, Rio negro, Rio grande del norte...
Zbiornik mam 200l.(100/40/50) może będzie większy jeśli podpowiecie że za mały ale dłuższego niż 120cm nie zmieszcze w domu

Wiem, że deoracja raczej bez roślin>kożenie>piasek i gitara

Ale co jeszcze liście, muszelki,duperelki?
Ale jaka woda? Parametry mnw. znam bo źródła są tu bardziej zgodne, tylko czy biała, czarna, czy przejżysta woda?(prawdopodobnie czarne wody)
W tym akwarium ma być tylko jedna para niebieskołuskich(ok 7 cm w tej chwili) chyba że coś zaproponujecie jeszcze z tym zastrzeżeniem aby nie były to pielęgnice a raczej jakieś inne stwożenia żyjące na tym samym obszarze! Z góry dzięki za wszystkie porady.
ten gatunek jest chyba dość rzadki bo i na forum niewiele znalazłem a właściwie to nic nowego nie przeczytałem tyle, że ktoś je trzymał z innymi w różnych zbiornikach.
I co nikt nic nie wie?

Dlaczego mnie to nie dźiwi?!
Już zdobyłem sporo informacji dziszejszego dnia! Więc wiem jakie parametry i jak ma wyglądać mój zbiorniczek! Jeszcze tylko reszta obsady ale nie rybek i będe miał całą liste właśnie nad tym siedze. Mam nadzieje do jutra ustalić obsadę! A wtedy zakupy do końca tygodnia(część już jest) i za 3 tyg. ożyje!