Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « Konieczność Zwiększenia Obsady...na kogo?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Konieczność Zwiększenia Obsady...na kogo?  (Przeczytany 1201 razy)
black75
wieczorkami
Stały użytkownik

Glonek...znikł,jak amba fatima-naprawdę nigdzie go

« : Luty 25, 2010, 20:31:36 »

Witam,mam takie pytanie bo nie mogę za bardzo znaleźć postów o tematyce mnie interesującej.
Wiec zacznę od tego ze w mym akwenie pojawił się ZATOCZEK,oczywiście nim zacznie się plaga chciałem ową populację wytępić lub chociaż by przerzedzić.
Zakupiłem z racji chwili BOCJĘ pręgowaną(3 sztuki)-która okazała się TYGRYSIĄ,a że nie mam warunków na trzymanie takiej ryby dogadałem w akwarystycznym że je
wymienię.
Tu jest moje pytanie czy przy obsadzie:
19 neonków
4 molinezje+5 narybku
3 gupiki + 3 narybku
6 kirysków i 1 zbrojnik niebieski w akwenie 112l

jest sens wymiany na BOCJĘ MYSIĄ (KARŁOWATĄ)3 sztuki , czy lepiej ze 4 sztuki HELENKI.

Z tym że o HELENKACH nie wiem nic,jak zjedzą ślimaki to czym je wtedy karmić?

PROSZĘ O POMOC...

akwen 112l
16neonków- 8gupiki - 8molinezje -5kirysków panda-1zbrojnik niebieski- 30 Helenki i Krewetki Babaulti 15 szt.

kostka 30l
6 Helenki -
Bojownik z tarłe
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #1 : Luty 25, 2010, 20:37:22 »

Witam,mam takie pytanie bo nie mogę za bardzo znaleźć postów o tematyce mnie interesującej.
Wiec zacznę od tego ze w mym akwenie pojawił się ZATOCZEK,oczywiście nim zacznie się plaga chciałem ową populację wytępić lub chociaż by przerzedzić.
Zakupiłem z racji chwili BOCJĘ pręgowaną(3 sztuki)-która okazała się TYGRYSIĄ,a że nie mam warunków na trzymanie takiej ryby dogadałem w akwarystycznym że je
wymienię.
Tu jest moje pytanie czy przy obsadzie:
19 neonków
4 molinezje+5 narybku
3 gupiki + 3 narybku
6 kirysków i 1 zbrojnik niebieski w akwenie 112l

jest sens wymiany na BOCJĘ MYSIĄ (KARŁOWATĄ)3 sztuki , czy lepiej ze 4 sztuki HELENKI.

Z tym że o HELENKACH nie wiem nic,jak zjedzą ślimaki to czym je wtedy karmić?

PROSZĘ O POMOC...
Mam pytanie za 100pkt.
Po co zakładasz dwa w zasadzie takie same tematy?

black75
wieczorkami
Stały użytkownik

Glonek...znikł,jak amba fatima-naprawdę nigdzie go

« Odpowiedz #2 : Luty 25, 2010, 20:39:59 »

Po to by dowiedzieć sie na temat jaki mnie interesuje i właśnie sie już dowiedziałem TEMAT UWAŻAM ZA ZAMKNIĘTY
wymienię na HELENKI.
Dzięki za szybką odpowiedź.

akwen 112l
16neonków- 8gupiki - 8molinezje -5kirysków panda-1zbrojnik niebieski- 30 Helenki i Krewetki Babaulti 15 szt.

kostka 30l
6 Helenki -
Bojownik z tarłe
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: