Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: obsada 112l  (Przeczytany 1112 razy)
ikaan
Nowy
*

« : Luty 17, 2010, 22:02:36 »

a ja się podczepiam do tematu, żeby nie tworzyć nowego Wink
w piątek kupuje akwa 112l, nie chcę żeby ryby się tam źle czuły więc mam pytanie czy taka obsada jest ok:
-4 kiryski pstre
-5 molinezji
-4/5 mieczyków
-ok 15 neonów
-2 zbrojniki
-3/4 krewetki
-2/3 bojowniki (chociaż nie wiem czy to dobry pomysł, słyszałam, że lubują się w krewetkach:) )
chciałabym dodać jakieś pielęgnice np. ramirezy ale nie jestem pewna czy nie za małe akwarium.
Artur1988
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Luty 19, 2010, 12:42:29 »

myślę że ta obsada którą podałaś była by ok ale bez pielęgniczek. mieczyki i molinezje szybko ci się rozmnożą wiec będziesz mieć szybko tłok a one mają sporą przemianę materii chyba że narybek nie będzie się miał gdzie chować i przygłodzisz swoje rybki to zajmą się małymi
My Sensi
Bywalec

Jah Rastafari Haile Selassie

« Odpowiedz #2 : Luty 28, 2010, 09:06:16 »

a ja się podczepiam do tematu, żeby nie tworzyć nowego Wink
w piątek kupuje akwa 112l, nie chcę żeby ryby się tam źle czuły więc mam pytanie czy taka obsada jest ok:
-4 kiryski pstre
-5 molinezji
-4/5 mieczyków
-ok 15 neonów
-2 zbrojniki
-3/4 krewetki
-2/3 bojowniki (chociaż nie wiem czy to dobry pomysł, słyszałam, że lubują się w krewetkach:) )
chciałabym dodać jakieś pielęgnice np. ramirezy ale nie jestem pewna czy nie za małe akwarium.
albo mieczyki albo molinezje i nie po 5 szt tylko w haremach 1+2 (dla mieczyków trochę małe akwarium ale od biedy mogą być)
krewetek 8szt minimum chyba że mają to być filtrujące to max 5szt
bojownik też w haremie 1+2
kiryski lepiej spiżowe 6 szt
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2010, 09:08:00 wysłane przez My Sensi » Zapisane

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: