Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Roślinki  (Przeczytany 1232 razy)
darcio
Bywalec

Jeden z moich kirysków :)

« : Luty 14, 2010, 20:30:24 »

Witam. Mam akwarium 65l i pokrywę . Światło słabe jakieś 16 w (czy jakoś tak nie wiem jak to się określa)  . Kupiłem na alegro sadzonki roślinek (może napisze jakie potem) , po paru miesiącach padły mi :/ . Czy to spowodowało słabe oświetlenie czy to że były one w koszyczkach w wacie ? A może coś innego ? Jeszcze dodam, że pierwsza roślinka kupiona w zoologu (w koszyczku i wacie) bardzo długo przetrwała lecz teraz padła Sad liście traciły zielony kolor i odpadały . Była roślinką z wieloma listkami lecz teraz ma jeden liść który nie ma zielonego koloru  Cry . Co mogło spowodować śmierć tych roślinek ?
Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Luty 14, 2010, 21:16:18 »

Witam. Mam akwarium 65l i pokrywę . Światło słabe jakieś 16 w (czy jakoś tak nie wiem jak to się określa)  . Kupiłem na alegro sadzonki roślinek (może napisze jakie potem) , po paru miesiącach padły mi :/ . Czy to spowodowało słabe oświetlenie czy to że były one w koszyczkach w wacie ? A może coś innego ? Jeszcze dodam, że pierwsza roślinka kupiona w zoologu (w koszyczku i wacie) bardzo długo przetrwała lecz teraz padła Sad liście traciły zielony kolor i odpadały . Była roślinką z wieloma listkami lecz teraz ma jeden liść który nie ma zielonego koloru  Cry . Co mogło spowodować śmierć tych roślinek ?
niestety z twojego opisu nic nie wynika, jak nie wiesz co to za rosliny to daj ich zdjecie

wate usuwa sie z koszyczków bo jest szkodliwa dla ryb

ps. masz tragiczną obsadę  Lips Sealed

zostaw gupiki, dokup neonków a dla reszty ryb szukaj wiekszego lokum
darcio
Bywalec

Jeden z moich kirysków :)

« Odpowiedz #2 : Luty 14, 2010, 21:56:33 »

Jak dodać tu zdjęcie ?  Huh Huh
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: