Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Szukam pomocy  (Przeczytany 4167 razy)
Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #15 : Styczeń 24, 2010, 00:04:56 »

No tak i to wiele tłumaczy i może być przyczyną zapalenia przewodu pokarmowego i z tąd te objawy które podawałaś i zgony , nie obraź się ale czy chciałabyś jeść codziennie ziemniaki i nic więcej ? Moim zdaniem karmienie płatkami to, no ujmę to tak nieprawidłowe karmienie. Ja proponuję Tobie kupienie w zoologicznym mrożonek, chociaż są głosy że po takim żarciu ryby chorowały, jednak ja stosuję je nie pamiętam od kiedy i żadnych chorób z tego powodu nie miałem. Masz małe ryby więc powinnaś się zaopatrzyć w mrożoną ochotkę , wodzienia albo inaczej szklarkę, dafnie, cyklopa, moina, larwy komara ,artemia , serca małż. I podawać codziennie inny pokarm, raz w tygodniu można sypnąć płatki najlepiej wieloskładnikowe, i raz w tygodniu możesz zrobić głodówkę. Jeżeli zastosujesz się do moich zaleceń to ryby zaczną normalnie funkcjonować i żyć. Jeżeli jednak po jakimś czasie zaczynały by chudnąć i dalej padały to pisz.

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: