Ponieważ spodziewałam się, że papuzi nie zechcesz się pozbyć- bo te rybki po prostu coś w sobie mają....a ona sama będzie zbyt samotna dlatego zaproponowałam jeszcze jedną. Ta jedna papuzia to nie jest więcej niż dodanie sześciu mieczyków (bo tyle ich powinno być co najmniej w stadku) . Kiryski (lub Piskorki) nie będą wadziły Papuzim (bo zajmują inny rejon- przydenny).
Nie widać ile ma Twoja Papuzia, bo nie ma odniesienia na fotce. Może jednak mieć około 30cm. Moje największe już mają około 20cm. Więc owszem..najlepiej by błyo wydać przede wszystkim tą Papuzią ... ale jak już wspomniałeś, chcesz ją zostawić..
Ja nie jestem żadnym priorytetem w dziedzinie akwarystyki, a piszę tylko swoje zdanie, więc możesz je poprostu zignorować.
Pytasz o propozycje, więc napisałam, bo akurat przyszła mi taka do głowy. Mogłam napisać bzdury, liczę się z tym....no ale też wiem, że inni forumowicze w razie czego sprostują jeśli całkiem od rzeczy piszę

.
Mieczyk być może ...(pamiętaj proszę że to tylko myśl jaka pierwsza przyszła mi do głowy a nie wyrok

) ...przytruł się NO3 ?? Takie zatrucie czasami objawia się ogólnym otumanieniem rybki, kręćkiem, czy też pływaniem przy powierzchni wody).
A tak poza wszystkim to czekam na prezentację kolejnego akwa w temacie "Nasze Akwarium"