Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: skoti 400l  (Przeczytany 6467 razy)
Hubikopter
Super aktywny

Moje skromne 620l 200x40x77

« Odpowiedz #30 : Czerwiec 10, 2010, 08:16:40 »

ale jeśli to opakowanie 1200ml to jego średnica przekracza 10cm, a wtedy całe twoje obliczenia biorą w łeb Wink

Przyjąłem, że to średnie opakowanie, bo jego stosunek średnicy do małego opakowania po prawej stronie wynosi 1,5x. Poza tym 16*10=160cm, a na tyle nie wygląda Wink.

serwisek35
Zgadzam się, ale niekoniecznie mówił prawdę co do filtra, bo fluvali kubełkowych są bardzo różne i różniste rozmiary Wink. Tu przykład:

Tak czy inaczej jeżeli nawet byłoby wyższe to daje nam max 112l.

A co do wyglądu to przydałoby się to oświetlić.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 10, 2010, 08:27:08 wysłane przez Hubikopter » Zapisane
skoti
Stały użytkownik

« Odpowiedz #31 : Czerwiec 10, 2010, 15:06:24 »

nikt mi wierzyc nie musi ze akwa ma ok 400l jak wieczorem bede mial czas to zrobie fotka z miara j(ak bedzie widac na zdjeciu cyfry slaby aparat) to raz na zawsze skoncza sie debaty na temat litrazu a rozpoczna sie tematy jak  pomoc mi  w urzadzeniu akwarium aby wygladalo na swoj rozmiar !!!
badrass
Bywalec

Mówi sie trudno i płynie sie dalej...

« Odpowiedz #32 : Czerwiec 10, 2010, 17:46:13 »

nikt mi wierzyc nie musi ze akwa ma ok 400l jak wieczorem bede mial czas to zrobie fotka z miara j(ak bedzie widac na zdjeciu cyfry slaby aparat) to raz na zawsze skoncza sie debaty na temat litrazu a rozpoczna sie tematy jak  pomoc mi  w urzadzeniu akwarium aby wygladalo na swoj rozmiar !!!
Postaw przy baniaku puszkę 0,5l  "WARKI" reszsztę karzdy se wyliczy

Było.... wiele baniaków ale najbardziej tęsknię do tego pierwszego, gdzie nie miałem żadnych doswiadczeń, a każdy nowy listek zielska cieszył, aż serducho kołatało.
skoti
Stały użytkownik

« Odpowiedz #33 : Czerwiec 10, 2010, 19:34:47 »

Dałem zdjecia dla niedowiarkow ale tylko z wysokoscia akwa znalazlem w domu tylko metrowke oraz dalem foto filrta bo tez ktos twierdzil ze nie umiem czytac nazwy filtra!! prosze o pomoc mysle ze teraz sie tylko tym sie zajmiecie bo jak narazie to tylko lukas mi cos konkretnego powiedzil (za co dziekuje) co z obsada bo ostatnio kumpel likwidowal akwa wiec przyjelem 5 zalobniczek (chcial je spuscic w wc) wiec wyboru nie mialem:P jak sie uprzecie to poszukam dla nich domu.
Hubikopter
Super aktywny

« Odpowiedz #34 : Czerwiec 10, 2010, 20:16:14 »

No faktycznie, zwracam honor, ale nie wyglądało na 363l, bo tyle mi wyszło z wymiarów, w takim razie ichtiovit to 1200ml puszka jest Wink. Co do wyglądu to za dużo tu kryptokoryn, akwa nie jest oświetlone , a z tyłu przydałoby się czarne, albo strukturalne tło.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2010, 13:04:24 wysłane przez Hubikopter » Zapisane
bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #35 : Czerwiec 10, 2010, 21:33:44 »

Ale pompka jakaś taka duża ... Smiley

Akwarium do przemyślenia jeśli chodzi o obsadę i wystrój.
Nic się nie przejmuj, próbuj.
400l to duże możliwości. Nie warto trzymać podstawówki...

I consider myself as a one fish wolf pack
skoti
Stały użytkownik

« Odpowiedz #36 : Czerwiec 13, 2010, 20:15:13 »

Jutro mam zamiar isc do sklepu akwarystycznego i zastanawiam sie czy nie zrobilbym za duzej szkody gdybym kupil barwiaki szmaragdowe 1 parke nie bylo by bojek z czerwonobrzuchym!? Przy okazji wizyty moze jakies ryby nie pasujace do obsady bym oddal bo wszyscy piszecie ze obsada do bani ale nikt nie sprecyzowal co dokladnie mam zrobic!!
Hubikopter
Super aktywny

« Odpowiedz #37 : Czerwiec 13, 2010, 20:28:25 »

Barwniaki możesz kupić, ale zdecyduj się przy tej obsadzie na jeden biotop.
skoti
Stały użytkownik

« Odpowiedz #38 : Czerwiec 14, 2010, 13:25:27 »

Barwniaki możesz kupić, ale zdecyduj się przy tej obsadzie na jeden biotop.

czemu mam sie zdecydowac na jeden biotop przeciez to akwarium juz z zalozenia mialo byc towarzyskie a barwniaki, bocje i bystrzyki maja dosc podobne wymagania wiec razem moga chyba byc.Ponawiam pytanie na temat obsady bo niby zla ale dokladnie nie wiem czemu i co zmienic!!!
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: