Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « Jaka obsada do nietypowego 80x22x22
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jaka obsada do nietypowego 80x22x22  (Przeczytany 1350 razy)
Lucky
Bywalec

« : Styczeń 04, 2010, 16:53:26 »

Wlasnie po przeprowadzce robie restart zbiornika, akwa dojzewa juz 6 dni, od dwoch plywa tam malutki glonojad, rosliny posadzone pierwszego dnia na acti substrat+,  woda reaczej miekka -  twardosc ogolna 7n, weglanowa chyba 3,

I tak sie zastanawiam nad czyms takim - proporczykowiec z kap lopez / szczupienczyk karlowaty   -  nie wiem ile lub PO ile sztuk
PS:  Jaka u Was cena powyzszych rybek jak ktos sie orientuje, czy wogole są dostepne? (jak ktos z KRK - niech nie odpuszcza odpowiedzi)

Na dno nie wiem co by tam rzucic, myslalem nad kirysnikiem ale jak urosnie to jest gigant, kiryski  srednio mi sie widzą, chyba ze skusilbym sie na pandy (chyba nie rosna duze) -  i moze ze 2-3 samce gupikow

Jestem tez otwarty na inne rybki podobnej wielkosci, ewentualnie moze jakis harem - nie chce bojownikow ani pretnikow, jedynie jakies pielegniczki - ale te tez beda duże

No jest pole do popisu dla kogos kto ma wyobraznie - takze pomóżcie Wink
nic_ram2
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Styczeń 05, 2010, 15:41:59 »

Akwa ładne;)
Co do obsady to bym zrobił tak:

-Proporczykowiec z kap Lopez 6 szt
-szczupienczyk karłowaty 6 szt
- razbora borneańska lub plamista 25 szt
- kirysek sierpoplamy lub malutki 6 szt

Lucky
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Styczeń 05, 2010, 16:16:06 »

Narazie spotkalem taka rybke - i o dziwo wpadl ami w oko tak wiec zakupilem na najblizsze 2 tyg 4 sztuki - pozniej moze zwieksze ilosc

Promienniczka Wernera (Tęczanka filigranowa)– Iriatherina werneri -  4 szt
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: