Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Jakie rośliny z Tropheusami Bemba
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jakie rośliny z Tropheusami Bemba  (Przeczytany 1911 razy)
pieTra231
Nowy
*

« : Grudzień 14, 2009, 18:15:24 »

Od nie dawna w moim akwarium żyje sobie 7 tropheusow bemba oraz 2 glonojady. Akwarium jest ubogo "udekorowane" 2 sztucznymi roślinkami, zamkiem i kamieniem. Oczywiście akwarium jest wyposażone w filtr, grzałkę z termostatem i oświetlenie na pokrywie. Chciałbym zasadzić kilka roślinek i tutaj moje pytanie jakich? Moje tropheusy są roślino żerne i raczej zjadają większość roślin czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć? Proszę o odpowiedź- pieTra231.
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #1 : Grudzień 14, 2009, 18:39:02 »

Jedyne co mi przychodzi do głowy to duże anubiasy, ale ich młode pendy mogą byc skutecznie obgryzane, w akwariach z tropheusami widywałem też kryptokoryny, przeważnie te wysokie gatunki... ale ja osobiście do tanganiki nie dawał bym nic innego jak skały... a jedyne rośliny które moim zdaniem powinny tam być to piękne krasnorosty na wszystkim oprócz przedniej szyby:D ale to takie moje skłonności do naturalnego wyglądu akwarium...

vivivaldi
Moje akwa
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Grudzień 16, 2009, 12:44:09 »

z anubiasem i valisnerią możesz spróbować
pewnie szybko się okaże czy będą jadły czy nie
w razie czego będziesz miał urozmaicona dietę:)

Aqwa_Lola
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Grudzień 16, 2009, 21:08:24 »

Najlepiej rośliny o twardych liściach i nieigiełkowate. Cienkie liście mogły by być podgryzane.

Ktoś kiedyś powiedział że muzyka uczy życia ale to nieprawda bo ona jest moim życiem... -tak samo jak akwarystyka- :*
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: