Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Tabletki tlenowe  (Przeczytany 3081 razy)
Przem
Stały użytkownik

« : Styczeń 14, 2005, 23:32:24 »

Chciałbym dowiedzieć się co to w ogóle jest. Jak przedstawiają się ceny takich tabletek, na ile starczają?? Mam w moim kotniczku 50 młodziutkich małych mieczyków i muszę jakoś doprowadzić im tlen, a żaden napowietrzacz nie wchodzi w grę. Mogę dać im tabletkę?
emem18
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Styczeń 15, 2005, 08:51:14 »

a jaki duzy masz ten kotnik ??

Przem
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Styczeń 15, 2005, 13:45:44 »

Na oko coś koło 1,5 litra. :oops: Wiem, że to trochę mało, ale narazie wystarczy, ryby są maluśkie.
emem18
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Styczeń 15, 2005, 14:33:40 »

no to faktycznie malutko ... ja na początku dla doprowadzenia tlenu takim maluchom wystarczyło posadzić roslinke w doniczce ale jak dobrze wiesz w nocy roslinki tez pobierają tlen tak ze w tak malutkimzbiorniczku to chyba nie najlepszy pomysł ale takie maluchy duzo tlenu nei potrzebują ja bym proponował przeniść maluchy do neico większego zbiornika przynjamniej 10 l bo będą bardzo wolno rozły w atakim malutkim baniaczku a nie macz zwykłego brzęczka ?? gdybys miał to by było najlepsze rozwiązanie brzęczek rureczka  na końcu kamyczek i oczywiscie zaworek żeby ograniczyc strumien powietrza ....

Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Styczeń 15, 2005, 17:14:19 »

Na dłuższą mete nie sa opłacalne, np 50szt. tabletek firmy JBL kosztuje prawie 21zł, za tą kwotę kupisz pompkę Aquaszut.

385 l - dyskowce
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Styczeń 15, 2005, 17:23:02 »

Sądzę, że na dłuższą metę i tak należy pompkę kupić, nawet droższą, bo po prostu ona się nie zużywa jak tabletki.
Przem
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Styczeń 15, 2005, 20:31:30 »

Czyli mam kupić pompkę z kamieniem na końcu?? Na pewno przeniosę ryby do większego aqwa. Wszystko w swoim czasie! Jaki zaworek mam założyć? Żeby zmniejszyć produkcję tlenu?

Mogę wrzucić do takiego 10 litrowego akwarium grzałkę 50W z termostatem?

Co z filtracją w takim kotniku? Są jakieś małe filtry które mógłbym tam zamontować?
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Styczeń 15, 2005, 22:24:32 »

Czyli mam kupić pompkę z kamieniem na końcu??

Pompkę napewno, a czy z kamieniem czy kurtyną to twój wybór, aby nie z nurkiem  :wink: . Mozesz kupić pompkę z regulacja wydajności, lub bez a doniej zaworek (rozdzielacz).

385 l - dyskowce
Przem
Stały użytkownik

« Odpowiedz #8 : Styczeń 15, 2005, 23:17:46 »

Cytat: Sebastian
Pompkę napewno, a czy z kamieniem czy kurtyną to twój wybór, aby nie z nurkiem  :wink: .

Jestem daleki od tego typu ozdób, są one straszne i zupełnie nie pasujące do akwarium. Cheesy

Muszę uzbierać fundusze i zainwestuje w akwarium i napowietrzacz.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: