Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: kiryski  (Przeczytany 1523 razy)
butcheri
Zainteresowany
**

« : Grudzień 08, 2009, 00:52:49 »

mam 4 kiryski pstre 2 kiryski pandy i 2 kiryski julii....mam je dopiero od dzis...mam pytanie czy rózne gatunki kiryskow beda razem tworzyc stadko i pływac razem itp?czy tylko ze swojeo gatunku? i drugie pytanie czy da sie je krzyzowac miedzy tymi gatunkami co napisałem?
Damianos115
KULE PRECZ !
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Grudzień 08, 2009, 07:35:37 »

A czy ty z psem byś stworzył przyjaźn? dogadali byście się?  albo skrzyżowali ?  Grin Cheesy  raczej nie stworza stadka  Smiley

Akwarium 54l
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/damianos115-54l-aktualizacja-21-05-2009-!!!/

15xNeon Innesa
1xBojownik
1xKirysek Panda ( Planowo 5)
0xOtosek ( Planowo 5)
0xRed Cherry ( Planowo 10-15)
Pozdrawiam Damian
rafaly
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Grudzień 08, 2009, 08:56:57 »

I tu się mylisz, z psem da się stworzyć przyjaźń. Pies także traktuje swego pana jak członka stada, jedynie nie będą się krzyżować  Wink, zły przykład podałeś kolego.
lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Grudzień 08, 2009, 12:44:12 »

Oj Damianos115, trafiłeś przykładem jak kulą w płot Smiley.
Natomiast co do odpowiedzi na pytanie o kiryski: Te gatunki na pewno się nie krzyżują. A stadka jako takiego też najprawdopodobniej nie stwożą. Ja miałam w akwa do niedawna Pstre i Pstre Albinosy. To niby ten sam gatunek ...a mimo to białe trzymały siię racej razem, zdecydowanie bardziej woląc swoje własne towarzystwo. Chociaż głowy bym nie dała za to, że trzymały się razem ze względu na podobieństwo a nie ze względu na pokrewieństwo (bo były prawdopodobnie z jednego miotu)

Aqwa_Lola
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Grudzień 16, 2009, 20:18:05 »

Tak..dokładnie tak. One tworzą stada ale tylko wtedy gdy zostaną zakupione razem. Inne gatunki też tworzą osobne stada. A krzyżówki... no cóż raczej sie nie krzyżują ale nie wiadomo ponieważ niektóre ryby np. pielęgnice osobnych gatunków mogą sie krzyżować... papa

Ktoś kiedyś powiedział że muzyka uczy życia ale to nieprawda bo ona jest moim życiem... -tak samo jak akwarystyka- :*
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: